Bestellen
In samenwerking met

Marjolijn Hermus-Piet, Stichting Babyspullen: Hulp bij de start

Nataal december 2013, editie 19

Iedere organisatie heeft zijn drijvende krachten, mensen die zich vol toewijding inzetten voor het goede doel. Mensen uit het hart van de organisatie. Deze keer in Nataal Stichting Babyspullen.

Een herkenbaar verhaal: Je bent zwanger: 'huisje-boompje-beestje', maar dan slaat het noodlot toe en je verliest, je baan en je zekerheid van inkomen. Je krijgt het financieel zwaar. Degenen die geluk hebben krijgen veel hulp van familie en vrienden om hun heen. Maar wat nou als deze hulp uitblijft? En je met moeite de eerste babyspulletjes bij elkaar krijgt?
Dan biedt Stichting Babyspullen de nodigde hulp. Speciaal voor aankomende ouders die moeite hebben om hun babyspulletjes bij elkaar te krijgen.

Het idee voor de stichting is ontstaan nadat Marjolijn zwanger raakte tijdens haar studie. Gyula en Marjolijn waren toen 21 jaar en studeerden nog allebei op dat moment.
'Wij waren dolblij met de zwangerschap! Toch bracht het een hoop veranderingen teweeg. Van een studentenkamer naar een grotere woning. Van studentenleven naar werken, om genoeg geld te verdienen voor alle benodigde spullen. In het begin is het nauwelijks te bevatten wat je allemaal nodig hebt. Vooral omdat onze twee jongens ontzettend hard groeiden. Nadat de jongste zoon geboren was hadden we juist een enorme voorraad aan babyspullen. Daar wilden wij graag wat mee doen.'

Stichting Babyspullen verstrekt babystartpakketten aan ouders die het financieel niet breed hebben. In een babystartpakket zit alles wat er de eerste tijd nodig is zoals: kleding, beddengoed, flesjes, verzorgingsproducten, ....
Een babystartpakket kan worden aangevraagd als iemand gebruik maakt van de Voedselbank. Ook een zorgverlener (bijvoorbeeld kraamverzorgster of verloskundige) kan een verwijsbrief voor een babystartpakket invullen.

'In het begin werden spullen vooral gedoneerd door familie en bekenden. Maar sinds kort is er een landelijke dekking. Bij bijna ieder filiaal van Citybox staat een rode inzamelcontainer en steeds meer bedrijven en fabrikanten van babyspullen weten ons te vinden voor mooie donaties. De gedoneerde spullen worden door vrijwilligers vervoerd, gesorteerd en op kwaliteit beoordeeld. Vervolgens worden de babystartpakketten samengesteld en verzonden. Het aantal aanvragen voor onze gratis pakketten stijgt wekelijks. In het eerste jaar na oprichting zijn er 300 gezinnen geholpen met babystartpakketten. De verwachting is dat dat het komend jaar zal verdubbelen.'

Marjolijn Hermus-Piet
Stichting Babyspullen
www.stichtingbabyspullen.nl

actueel
 • 12-8-2019 - Er is een app in ontwikkeling die inschat of een baby te vroeg geboren zal worden

  Er is een app in ontwikkeling, gebaseerd op een algoritme, die voorspelt of een baby te vroeg geboren zal worden. De software is nog in volle ontwikkeling en wordt gemaakt door IDlab, een onderzoeksgroep van Imec aan de Universiteit in Gent. Ook zou de software kunnen dienen voor mensen met migraine en dementie.

  Lees verder ...
 • 6-8-2019 - Extreem vroeg geboren baby's; onderzoek naar effect doxapram

  Twee neonatologen van het Erasmus MC kunnen met een subsidie van 2,2 miljoen euro onderzoek doen naar het gebruik van doxapram -ter bevordering van de ademhaling- bij prematuur geboren kinderen. Dit meldt Erasmus MC. 

  Lees verder ...
 • 29-7-2019 - Afdelingen acute verloskunde sluiten de deuren door aanhoudende personeelstekort

  Er zijn steeds minder verloskamers open in ziekenhuizen, maar twee derde van de vrouwen bevalt in het ziekenhuis. De ziekenhuizen worden gedwongen door aanhoudende personeelstekorten. 

  Lees verder ...
 • 24-7-2019 - Hitteplan actief voor heel Nederland

  Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom activeert het RIVM vanaf dinsdag 23 juli 2019 het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland. Dit meldt het RIVM.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.236.190.216
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: