Bestellen
In samenwerking met

Marjolijn Hermus-Piet, Stichting Babyspullen: Hulp bij de start

Nataal december 2013, editie 19

Iedere organisatie heeft zijn drijvende krachten, mensen die zich vol toewijding inzetten voor het goede doel. Mensen uit het hart van de organisatie. Deze keer in Nataal Stichting Babyspullen.

Een herkenbaar verhaal: Je bent zwanger: 'huisje-boompje-beestje', maar dan slaat het noodlot toe en je verliest, je baan en je zekerheid van inkomen. Je krijgt het financieel zwaar. Degenen die geluk hebben krijgen veel hulp van familie en vrienden om hun heen. Maar wat nou als deze hulp uitblijft? En je met moeite de eerste babyspulletjes bij elkaar krijgt?
Dan biedt Stichting Babyspullen de nodigde hulp. Speciaal voor aankomende ouders die moeite hebben om hun babyspulletjes bij elkaar te krijgen.

Het idee voor de stichting is ontstaan nadat Marjolijn zwanger raakte tijdens haar studie. Gyula en Marjolijn waren toen 21 jaar en studeerden nog allebei op dat moment.
'Wij waren dolblij met de zwangerschap! Toch bracht het een hoop veranderingen teweeg. Van een studentenkamer naar een grotere woning. Van studentenleven naar werken, om genoeg geld te verdienen voor alle benodigde spullen. In het begin is het nauwelijks te bevatten wat je allemaal nodig hebt. Vooral omdat onze twee jongens ontzettend hard groeiden. Nadat de jongste zoon geboren was hadden we juist een enorme voorraad aan babyspullen. Daar wilden wij graag wat mee doen.'

Stichting Babyspullen verstrekt babystartpakketten aan ouders die het financieel niet breed hebben. In een babystartpakket zit alles wat er de eerste tijd nodig is zoals: kleding, beddengoed, flesjes, verzorgingsproducten, ....
Een babystartpakket kan worden aangevraagd als iemand gebruik maakt van de Voedselbank. Ook een zorgverlener (bijvoorbeeld kraamverzorgster of verloskundige) kan een verwijsbrief voor een babystartpakket invullen.

'In het begin werden spullen vooral gedoneerd door familie en bekenden. Maar sinds kort is er een landelijke dekking. Bij bijna ieder filiaal van Citybox staat een rode inzamelcontainer en steeds meer bedrijven en fabrikanten van babyspullen weten ons te vinden voor mooie donaties. De gedoneerde spullen worden door vrijwilligers vervoerd, gesorteerd en op kwaliteit beoordeeld. Vervolgens worden de babystartpakketten samengesteld en verzonden. Het aantal aanvragen voor onze gratis pakketten stijgt wekelijks. In het eerste jaar na oprichting zijn er 300 gezinnen geholpen met babystartpakketten. De verwachting is dat dat het komend jaar zal verdubbelen.'

Marjolijn Hermus-Piet
Stichting Babyspullen
www.stichtingbabyspullen.nl

actueel
 • 14-6-2019 - CBF Erkenning voor Fonds Gezond Geboren

  Fonds Gezond geboren heeft de Erkenning ontvangen van het Centraal bureau Fondsenwerving (CBF). Hiermee is verzekerd dat elke bijdrage betrouwbaar wordt besteed en ten goede komt aan onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Hierdoor kan elke donatie direct bijdragen aan de ambitie om babysterfte in Nederland terug te dringen.

  Lees verder ...
 • 13-6-2019 - Risico vermindert door natuurlijk bevallen na eerdere keizersnede

  Als een vrouw eerder is bevallen met een keizersnede, dan kan zij bij een volgende bevalling kiezen voor opnieuw een (geplande) keizersnede of een vaginale bevalling. Vrouwen die dan natuurlijk bevallen, hebben de minste risico's. De meeste risico's hebben vrouwen die tijdens een natuurlijke bevalling uiteindelijk toch een spoedkeizersnede moeten ondergaan.

  Lees verder ...
 • 23-5-2019 - Veganistisch eten tijdens zwangerschap wordt afgeraden

  Veganistisch eten tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding, is niet goed voor de kinderen. De Belgische Koninklijke Academie voor Geneeskunde zegt dat baby’s hierdoor zwakkere botten krijgen en een motorische ontwikkelingsachterstand oplopen. Ook jonge kinderen kunnen beter niet veganistisch eten, zegt de academie. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

  Lees verder ...
 • 24-4-2019 - Stimuleringsprogramma ondersteunt gemeenten in kansrijke start

  Pharos ondersteunt gemeenten om te komen tot een gezamenlijke aanpak van het actieprogramma Kansrijke Start. Met deze aanpak bieden gemeenten kinderen die geboren worden in een kwetsbare situatie een betere kans.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.85.10.62
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: