Bestellen
In samenwerking met

Rian van Schaik, Stichting Make a Memory: Kostbaar

Iedere organisatie heeft zijn drijvende krachten, mensen die zich vol toewijding inzetten voor het goede doel. Mensen uit het hart van de organisatie. Deze keer in Nataal Rian van Schaik, Stichting Make a Memory. 


Kostbaar

Beste vrijwilligers van stichting Make a Memory. Vorige week ontvingen wij de foto’s van onze zoontjes Daan en Stijn die begin juli helaas zijn overleden. Zo mooi en zo waardevol… Er zijn geen woorden die passen bij dit kostbare geschenk. Voor eeuwig dankbaar!

Lieve groet


Een van de vele reacties die wij ontvangen van ouders die gebruik hebben gemaakt van onze stichting. Stichting Make a Memory maakt op verzoek van ouders foto’s van hun ernstig zieke of reeds overleden baby’s vanaf 24 weken zwangerschap, en kinderen tot 16 jaar. Dit is voor ouders geheel kosteloos gezien de ideële doelstelling van de stichting.

Waarom? Omdat mooie esthetisch verantwoorde foto’s in een later stadium troost bieden. Het kindje deel uit laten maken van het gezin, het bespreekbaar maken door de foto’s te kunnen tonen, herinnering voor de eventuele broertjes en zusjes. En heel belangrijk: troost bieden bij de verwerking van het verdriet, steun in misschien wel de moeilijkste periode uit een mensenleven. Voor iedereen moet deze herinnering mogelijk zijn.

Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Drie jaar na de oprichting van Make a Memory wordt dit mede mogelijk gemaakt door de grote groep vrijwilligers rondom Make a Memory. Bijna 130 vakfotografen in heel Nederland zetten zich belangeloos in om professionele foto’s te maken, foto’s die recht doen aan het kind. Een groep van 25 vrijwilligers bedienen de telefoon, verzorgen de afwerking en verzending van de foto’s, zodat deze zo snel mogelijk bij de ouders worden bezorgd.

In 2011 deden ruim 700 ouders een beroep op ons. Maar Make a Memory wil nog groeien. Door meer naamsbekendheid hopen wij dat alle ouders die met dit verlies te maken krijgen, weten dat Make a Memory bestaat. Zodat ze met ons contact op kunnen nemen voor die laatste herinnering. Een herinnering aan een dierbare dient toch vooral een mooie herinnering te zijn?

Rian van Schaik
Stichting Make a Memory
www.makeamemory.nl
Make a Memory is geheel afhankelijk van donaties en sponsoring

 

actueel
 • 14-6-2019 - CBF Erkenning voor Fonds Gezond Geboren

  Fonds Gezond geboren heeft de Erkenning ontvangen van het Centraal bureau Fondsenwerving (CBF). Hiermee is verzekerd dat elke bijdrage betrouwbaar wordt besteed en ten goede komt aan onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Hierdoor kan elke donatie direct bijdragen aan de ambitie om babysterfte in Nederland terug te dringen.

  Lees verder ...
 • 13-6-2019 - Risico vermindert door natuurlijk bevallen na eerdere keizersnede

  Als een vrouw eerder is bevallen met een keizersnede, dan kan zij bij een volgende bevalling kiezen voor opnieuw een (geplande) keizersnede of een vaginale bevalling. Vrouwen die dan natuurlijk bevallen, hebben de minste risico's. De meeste risico's hebben vrouwen die tijdens een natuurlijke bevalling uiteindelijk toch een spoedkeizersnede moeten ondergaan.

  Lees verder ...
 • 23-5-2019 - Veganistisch eten tijdens zwangerschap wordt afgeraden

  Veganistisch eten tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding, is niet goed voor de kinderen. De Belgische Koninklijke Academie voor Geneeskunde zegt dat baby’s hierdoor zwakkere botten krijgen en een motorische ontwikkelingsachterstand oplopen. Ook jonge kinderen kunnen beter niet veganistisch eten, zegt de academie. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

  Lees verder ...
 • 24-4-2019 - Stimuleringsprogramma ondersteunt gemeenten in kansrijke start

  Pharos ondersteunt gemeenten om te komen tot een gezamenlijke aanpak van het actieprogramma Kansrijke Start. Met deze aanpak bieden gemeenten kinderen die geboren worden in een kwetsbare situatie een betere kans.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.85.10.62
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: