Bestellen
In samenwerking met

Rian van Schaik, Stichting Make a Memory: Kostbaar

Iedere organisatie heeft zijn drijvende krachten, mensen die zich vol toewijding inzetten voor het goede doel. Mensen uit het hart van de organisatie. Deze keer in Nataal Rian van Schaik, Stichting Make a Memory. 


Kostbaar

Beste vrijwilligers van stichting Make a Memory. Vorige week ontvingen wij de foto’s van onze zoontjes Daan en Stijn die begin juli helaas zijn overleden. Zo mooi en zo waardevol… Er zijn geen woorden die passen bij dit kostbare geschenk. Voor eeuwig dankbaar!

Lieve groet


Een van de vele reacties die wij ontvangen van ouders die gebruik hebben gemaakt van onze stichting. Stichting Make a Memory maakt op verzoek van ouders foto’s van hun ernstig zieke of reeds overleden baby’s vanaf 24 weken zwangerschap, en kinderen tot 16 jaar. Dit is voor ouders geheel kosteloos gezien de ideële doelstelling van de stichting.

Waarom? Omdat mooie esthetisch verantwoorde foto’s in een later stadium troost bieden. Het kindje deel uit laten maken van het gezin, het bespreekbaar maken door de foto’s te kunnen tonen, herinnering voor de eventuele broertjes en zusjes. En heel belangrijk: troost bieden bij de verwerking van het verdriet, steun in misschien wel de moeilijkste periode uit een mensenleven. Voor iedereen moet deze herinnering mogelijk zijn.

Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Drie jaar na de oprichting van Make a Memory wordt dit mede mogelijk gemaakt door de grote groep vrijwilligers rondom Make a Memory. Bijna 130 vakfotografen in heel Nederland zetten zich belangeloos in om professionele foto’s te maken, foto’s die recht doen aan het kind. Een groep van 25 vrijwilligers bedienen de telefoon, verzorgen de afwerking en verzending van de foto’s, zodat deze zo snel mogelijk bij de ouders worden bezorgd.

In 2011 deden ruim 700 ouders een beroep op ons. Maar Make a Memory wil nog groeien. Door meer naamsbekendheid hopen wij dat alle ouders die met dit verlies te maken krijgen, weten dat Make a Memory bestaat. Zodat ze met ons contact op kunnen nemen voor die laatste herinnering. Een herinnering aan een dierbare dient toch vooral een mooie herinnering te zijn?

Rian van Schaik
Stichting Make a Memory
www.makeamemory.nl
Make a Memory is geheel afhankelijk van donaties en sponsoring

 

actueel
 • 12-6-2020 - Is de 13 weken echo echt nuttig voor iedere zwangere?

  Is het toevoegen van een 13 weken echo aan het bevolkingsonderzoek prenatale screening van meerwaarde voor de zwangere vrouw? Deze vraag gaat een landelijk consortium onder leiding van gynaecologen Monique Haak (LUMC) en Mireille Bekker (UMCU) beantwoorden.

  Lees verder ...
 • 28-5-2020 - Vrouwen worden bij bevalling in Nederland veel ingeleid en ingeknipt

  33 Procent van de Nederlandse vrouwen die bevallen van hun eerste kind wordt ingeleid. Dit is veel in vergelijking met andere Europese landen. Nederlandse vrouwen worden tijdens het bevallen ook vaker ingeknipt dan in andere landen. Het aantal keizersneden en ruggenprikken is in Nederland juist laag.

  Lees verder ...
 • 12-5-2020 - Partner mag weer mee naar verloskundige

  De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) heeft nieuwe richtlijnen opgesteld om rekening te houden met 1,5 meter afstand en fysieke contactmomenten te beperken. Zwangere vrouwen mogen weer een partner meenemen als ze op consult gaan of een echo laten maken. Ook mag naast de partner nog iemand bij de bevalling aanwezig zijn.

  Lees verder ...
 • 24-4-2020 - Onderzoek moedermelk tegen corona

  Zitten er antistoffen tegen het coronavirus in moedermelk van vrouwen die een Covid-19-infectie hebben gehad? Dat wordt onderzocht door onderzoekers van het Amsterdam UMC. En zo ja, is de moedermelk dan bruikbaar als medicijn voor kwetsbare groepen?

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.208.126.130
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: