Bestellen
In samenwerking met

Alle verzekeraars komen langzaam in beweging

Zorgverzekeraars VGZ, CZ en Menzis bieden verloskundigen het NZa-maximumtarief 2018. Ook Zilveren Kruis biedt de meeste verloskundigen het NZa-maximumtarief, met uitzondering van 19 praktijken.

Bron: KNOV

In de afgelopen periode bleek dat zeer veel verloskundigen hun tweejarige contract met Zilveren Kruis hebben opgezegd en de contractaanbiedingen van andere verzekeraars niet accepteren. Zilveren Kruis (ZK) bood op 27 oktober het grootste deel van de praktijken met een addendum op het contract 2017/2018 het NZa-maximumtarief 2018. 19 praktijken hebben om onduidelijke redenen geen nieuw aanbod van ZK ontvangen. CZ en Menzis volgden begin november met een nieuw aanbod met het NZa-maximumtarief. VGZ bood reeds het NZa-maximumtarief.

Kwaliteit en doelmatigheid
Zwangerschap en geboorte zijn normale, fysiologische processen. Zowel onder- als overbehandeling moet daarbij voorkomen worden. De KNOV is van mening dat de implementatie van de Zorgstandaard hierbij een cruciale rol speelt. Er dient geïnvesteerd te worden in kwaliteit zodat substitutie van de tweede lijn naar de eerste lijn zich kan ontwikkelen.

Tariefherijking
Het NZa-tariefonderzoek onder 128 eerstelijns verloskundigenpraktijken toont aan dat het tarief voor de eerstelijns verloskundige zorg achterstallig onderhoud kent en te laag was. De KNOV en haar leden zijn verheugd dat de NZa heeft besloten de achterstand in het tarief verloskundige zorg weg te werken.

Menzis vergoedt in 2018 het maximale NZa-tarief 2018
Menzis laat op 8 november 2017 weten met een nieuwe overeenkomst met het maximale NZa-tarief 2018 te komen voor verloskundigen. Het nieuwe aanbod gaat naar alle verloskundigen die de eerdere overeenkomst hebben ontvangen en naar de verloskundigen die al getekend hadden. Menzis streeft er naar verloskundigen binnen twee weken per e-mail te voorzien van meer informatie over het nieuwe contractvoorstel. Lees voor meer informatie de berichtgeving van Menzis.

actueel
 • 18-10-2018 - Vergrote kans op astma door geboorte in hooikoortsseizoen

  Kinderen lopen een grotere kans op ademhalingsziektes zoals astma als die worden geboren tijdens de piek van het pollenseizoen. Een zwangerschap in de hooikoortsperiode beschermt baby's juist tegen de aandoening. Dit wijst erop dat het mogelijk is om weerstand te ontwikkelen.

  Lees verder ...
 • 8-10-2018 - Te vroeg geboren baby zo min mogelijk beademen

  Uit een promotieonderzoek van AMC-onderzoeker Roseanne Vliegenthart, blijkt dat het beademen van te vroeg geboren baby's tot schade kan leiden. De duur dat deze kwetsbare kinderen aan de beademingsmachine liggen kan worden verkort door behandeling met geneesmiddelen. 

  Lees verder ...
 • 27-8-2018 - 'Laat uw kind inenten', aldus Premier Mark Rutte

  Nu steeds meer kinderen niet worden ingeënt, mengt de minister-president zich in de discussie over vaccinaties. Alle ouders worden nog eens nadrukkelijk opgeroepen om hun kinderen te laten inenten. 

  Lees verder ...
 • 21-8-2018 - Eind september opent ziekenhuis in Goes nieuw Moeder & Kind centrum

  Eind september opent het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) een nieuw Moeder & Kind centrum in Goes. Tijdens hun verblijf kunnen moeder, partner en kind bij elkaar blijven. Voor de partner is er ook een plek om te overnachten op de kraamafdeling. Dat melden ADRZ en PZC.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.196.26.1
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: