Bestellen
In samenwerking met

CBF Erkenning voor Fonds Gezond Geboren

Fonds Gezond geboren heeft de Erkenning ontvangen van het Centraal bureau Fondsenwerving (CBF). Hiermee is verzekerd dat elke bijdrage betrouwbaar wordt besteed en ten goede komt aan onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Hierdoor kan elke donatie direct bijdragen aan de ambitie om babysterfte in Nederland terug te dringen.

2 baby'ss per dag sterven door vroeggeboorte in Nederland
Elk jaar worden in Nederland zo'n 170.000 baby's geboren. In 10% van de gevallen maken de baby's geen goede start. Vroeggeboorte is de grootste oorzaak, maar ook aangeboren afwijkingen of een te laag geboortegewicht zorgen ervoor dat 3 baby's per dag overlijden voor, tijdens of kort na de geboorte. Dagelijks ondervinden jonge ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes het immense verdriet als hun (klein) kindje, broertje of zusje overlijdt. "Het wordt tijd dat we ons in Nederland realiseren dat vroeggeboorte verreweg de grootste veroorzaker is van babysterfte in Nederland" aldus Caja Demeris, bestuurslid marketing.

In Nederland overlijden dagelijks 2 baby's door vroeggeboorte,
10 baby's per dag ondervinden blijvende gevolgen. Het is tijd voor actie.
Op het actieplatform www.strongbabies.nl kun je
direct in actie komen en geld inzamelen
voor Fonds Gezond Geboren.

Grote ambitie
Het is de ambitie van Fonds Gezond Geboren om het aantal baby's dat geen gezonde start heeft in 2030 met 30% te verminderen. "Eén of twee weken langer in de baarmoeder en één of twee ons meer gewicht bij geboorte is van ongelofelijk groot belang voor de ongeboren baby", zegt professor Manon Benders, neonatoloog in het UMC Utrecht en wetenschappelijke boegbeeld van Fonds Gezond Geboren. "Het geeft een pasgeboren baby gewoon veel meer overlevingskans en minder kans op complicaties".

De Erkenning van het CBF
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede doelen wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen de Erkenning krijgen. De Erkenning van het CFB is voor Fonds Gezond Geboren een belangrijke stap. Het grote publiek kan ervan uitgaan dat Fonds Gezond Geboren daadwerkelijk kan bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt over de bestedingen en zich onafhankelijk laat controleren. Hiermee werken we aan de bekendheid en betrouwbaarheid van Fonds Gezond Geboren. Fonds Gezond Geboren heeft een onafhankelijke wetenschappelijke raad die de onderzoeken selecteert en vervolgens ook de voortgang monitort. In de wetenschappelijke raad zitten vertegenwoordigers uit de betrokken beroepsgroepen (neonatologen, verloskundigen en gynaecologen).

Het CBF levert een bijdrage aan een professionele en transparante goede doelen sector. Dit doen ze door het beantwoorden van vragen over geode doelen en het delen van trends en inzichten met de sector en andere belanghebbenden. Het CBF houdt toezicht op de Erkende Goede Doelen in Nederland, informeert en reflecteert. "Wij zorgen ervoor dat Erkende Goede Doelen hun beloftes nakomen en integer opereren. Zo bouwen we aan het publieksvertrouwen en zorgen we ervoor dat mensen met een gerust hart kunnen geven aan Erkende Goede Doelen die de wereld beter maken".

Over Fonds Gezond Geboren
Fonds Gezond Geboren is in 2014 opgericht als nationaal gezondheidsfonds voor de verloskunde en neonatologie en was reeds in bezit van de ANBI status. De beroepsorganisaties van verloskundigen (KNOV), gynaecologen en neonatologen (NVOG) en kinderartsen (NvK) zijn er in vertegenwoordigd. Fonds Gezond Geboren vindt dat élk nieuw leven een goede start verdient. Door medisch wetenschappelijke onderzoeksprojecten te financieren die gericht zijn op de periode vóór, tijdens en vlak na de geboorte wil Fonds Gezond Geboren ziekten en sterfte onder de allerkleinsten in 2030 met 30% hebben verminderd. Voor meer informatie over de onderzoeksprojecten zie www.fondsgezondgeboren.nl of start een fondsenwervende actie via www.strongbabies.nl

Over CBF
Het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) werd in 1925 opgericht door de Armenraden en charitatieve organisaties om toezicht te houden op de geldwerving aan de deur en op straat. Met het uitgeven van de Erkenning voor goede doelen, ontwikkelde het CBF zich in de loop der jaren tot kwaliteitsbeoordelaar. Door het Erkenningslogo is de Erkenning duidelijk herkenbaar voor het publiek. De Erkenning is nu het enige officiële keurmerk van de goede doelen in Nederland.

actueel
 • 12-7-2019 - Geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap, info in Kennisbank

  Zorgverleners, vrouwen met een kinderwens en zwangere vrouwen kunnen in de vernieuwde digitale Kennisbank terecht voor informatie over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.  

  Lees verder ...
 • 1-7-2019 - Baby van drie maanden oud opgenomen in ziekenhuis door gebrek aan medicijn tegen herpes

  Door een gebrek aan een herpes medicijn speciaal voor baby's moest een drie maanden oude baby worden opgenomen in een ziekenhuis in Nijmegen. Het jongetje had een flinke herpesinfectie opgelopen. Zonder behandeling is dat levensgevaarlijk bij pasgeboren baby's: een hersenvliesontsteking kan het gevolg zijn.

  Lees verder ...
 • 24-6-2019 - Vergroot risico op hart- en vaatziekten met meerdere bevallingen

  Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met meer dan twee kinderen vaker overgewicht hebben dan vrouwen die twee of minder kinderen hebben gekregen. Vrouwen met een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap lopen een groter risico op hart- en vaatziekten op relatief jonge leeftijd. Zwangerschapskilo's zijn dan ook niet onschuldig.

  Lees verder ...
 • 20-6-2019 - Kunstmatige inseminatie lesbische en alleenstaande vrouwen wordt gesubsidieerd

  Vanaf 2020 wordt kunstmatige inseminatie van lesbische en alleenstaande vrouwen niet meer vergoed vanuit het basispakket. In plaats daarvan wordt het vergoed vanuit een speciale subsidiepot van maximaal 5 miljoen euro per jaar. Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe de subsidieregeling er uit komt te zien.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.229.24.100
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: