Bestellen
In samenwerking met

Digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg, voordeel voor zwangeren en zorgverleners

Samen met drie verloskundigenpraktijken in de regio is het Centrum voor geboortezorg van het Dijklander Ziekenhuis begonnen met digitale gegevensuitwisseling. Volgens de betrokken partijen levert de realisering van digitale gegevensuitwisseling een voordeel op voor zowel zwangeren als zorgverleners.

Samenwerking
Het Dijklander Ziekenhuis zet in op een samenwerking tussen netwerken om de zorg zo goed als mogelijk, maar ook toegankelijk aan te bieden. Iets waar Geboortehart, de Integrale Geboortezorg Organisatie (IGO) van Waterland en West-Friesland zich al langer mee bezig houd. Binnen deze organisatie werken alle geboortezorgverleners al samen. Dat maakt de regio voorloper op het gebied van integrale geboortezorg.

VIPP Babyconnect
VIPP Babyconnect is het ‘Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional’ voor instellingen in de geboortezorg. Babyconnect is gericht op ICT-aanpassingen, het bieden van praktische ondersteuning en het verbeteren van kennis van zorgverleners over digitale informatie-uitwisseling. Gedurende de aankomende maanden wordt de implementatie verder voortgezet. Middels dit systeem kunnen de verloskundige en gynaecoloog gemakkelijk en actuele gegevens van de patiënt in kwestie uitwisselen. Indien hier goedkeurig voor wordt gegeven door de client. Later moeten ook de echoscopisch en kraamverzorgende hier gebruik van kunnen maken.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving
De volgende stap is dat de digitale gegevens beschikbaar worden gesteld in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving voor zwangeren. Dit maakt het bezoek van een cliënt aan de verloskundige of gynaecoloog makkelijker omdat deze niet dezelfde vragen hoeven te stellen, die informatie is namelijk bekend en beschikbaar.


Bron: Rijksoverheid.nl en Skipr.nl

actueel
 • 14-9-2023 - Podcastserie Ontroostbaar geeft inzicht in impact van huilbaby

  Hoe is het om een baby te hebben die bovenmatig veel huilt? En wat kun je dan doen? De nieuwe, driedelige podcastserie Ontroostbaar biedt betrouwbare informatie. 

  Lees verder ...
 • 11-9-2023 - Geboortezorg Vakdag 2024 - Nieuwe locatie!

  Het duurt nog even, maar achter de schermen zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Geboortezorg Vakdag van 2024. Die zal niet zoals je gewend bent in februari zijn, maar in april. Ook hebben we gekozen voor een andere entourage. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...
 • 24-7-2023 - Uitstel aanlevering indicatoren Integrale geboortezorg 2022

  Zorginstituut Nederland verleent zorgaanbieders tot uiterlijk 1 mei 2024 uitstel om een deel van hun indicatoren Integrale geboortezorg aan te leveren. Het gaat om de indicatoren 1 tot en met 5, 7, 8 en 9B over verslagjaar 2022.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.204.181.91
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: