Bestellen
In samenwerking met

Digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg, voordeel voor zwangeren en zorgverleners

Samen met drie verloskundigenpraktijken in de regio is het Centrum voor geboortezorg van het Dijklander Ziekenhuis begonnen met digitale gegevensuitwisseling. Volgens de betrokken partijen levert de realisering van digitale gegevensuitwisseling een voordeel op voor zowel zwangeren als zorgverleners.

Samenwerking
Het Dijklander Ziekenhuis zet in op een samenwerking tussen netwerken om de zorg zo goed als mogelijk, maar ook toegankelijk aan te bieden. Iets waar Geboortehart, de Integrale Geboortezorg Organisatie (IGO) van Waterland en West-Friesland zich al langer mee bezig houd. Binnen deze organisatie werken alle geboortezorgverleners al samen. Dat maakt de regio voorloper op het gebied van integrale geboortezorg.

VIPP Babyconnect
VIPP Babyconnect is het ‘Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional’ voor instellingen in de geboortezorg. Babyconnect is gericht op ICT-aanpassingen, het bieden van praktische ondersteuning en het verbeteren van kennis van zorgverleners over digitale informatie-uitwisseling. Gedurende de aankomende maanden wordt de implementatie verder voortgezet. Middels dit systeem kunnen de verloskundige en gynaecoloog gemakkelijk en actuele gegevens van de patiënt in kwestie uitwisselen. Indien hier goedkeurig voor wordt gegeven door de client. Later moeten ook de echoscopisch en kraamverzorgende hier gebruik van kunnen maken.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving
De volgende stap is dat de digitale gegevens beschikbaar worden gesteld in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving voor zwangeren. Dit maakt het bezoek van een cliënt aan de verloskundige of gynaecoloog makkelijker omdat deze niet dezelfde vragen hoeven te stellen, die informatie is namelijk bekend en beschikbaar.


Bron: Rijksoverheid.nl en Skipr.nl

actueel
 • 20-5-2024 - Slaap belangrijk voor hersenontwikkeling prematuren

  Voor het eerst is de rol van slaap op de hersenontwikkeling van prema­turen onderzocht. Wat blijkt: voldoende kwalitatief goede slaap lijkt bij te dragen aan een betere ontwikkeling van de hersenen van deze groep kinderen.

  Lees verder ...
 • 6-5-2024 - Tien procent erbij voor werknemers in kraamzorg

  Onderhandelingsakkoord vakbonden en Bo Geboortezorg 

  UTRECHT – Werknemers in de kraamzorg gaan er nog voor de zomer tien procent op vooruit. Dit is het onderhandelingsakkoord dat donderdag 25 april is vastgesteld. 

  Lees verder ...
 • 22-4-2024 - Geslaagde Geboortezorg Vakdag 2024

  De Geboortezorg Vakdag op 19 april op de nieuwe locatie Jaarbeurs in Utrecht was een groot succes. Zo’n 250 Kraamverzorgenden en Verloskundigen waren naar Utrecht gekomen om hun vakkennis uit te breiden. Vanwege het grote succes van vorig jaar was er dit jaar weer een Super Bingo. Deze bingo werd door niemand minder dan Jim Bakkum gepresenteerd.

  Lees verder ...
 • 18-3-2024 - MELK - Vanaf 4 april is MELK te zien in de Nederlandse filmtheaters

  MELK, het speelfilmdebuut van regisseur Stefanie Kolk (naar een scenario van Stefanie Kolk & Nena van Driel), ging vorig jaar in wereldpremière op het filmfestival van Venetië (Giornate degli Autori) in Italië. Vanaf 4 april is MELK te zien in de Nederlandse filmtheaters.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.239.170.244
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: