Bestellen
In samenwerking met
Aanmelden geboortezorg vakdag verloskundigen:
Aanmelden geboortezorg vakdag kraamzorg:

Geboortezorg Vakdag 26 februari 2020

De Geboortezorg Vakdag, georganiseerd door vakblad Nataal, is dé dag voor geboortezorgprofessionals tijdens de Amsterdam Baby Week.

Het programma op 26 februari 2020 is speciaal samengesteld voor jou. Met o.a. geaccrediteerde cursussen, symposia en een lezing van professor Oei over de kunstbaarmoeder. Je krijgt een lunch, een speciale parkeerplaats en kunt na afloop gratis de Negenmaandenbeurs en/of Huishoudbeurs bezoeken. Naast de Geboortezorg Vakdag zijn er twee symposia. Amsterdam UMC & hoogleraar verloskunde Eva Pajkrt geven het symposium Foetale Echoscopie voor echoscopisten, verloskundigen en gynaecologen. Ouderplatform NONA verzorgt het symposium Cliëntenparticipatie voor alle professionals in de geboortezorg. Hierbij gaat zij in op het belang en noodzaak van een moederraad in VSV’s.

 

Klik op onderstaande link voor meer informatie:
https://www.nataal.nl/inkijk/editie-43/30/

actueel
 • 22-1-2020 - Effectieve aanpak voor hulp aan huilbaby's door ziekenhuis ontwikkelt

  Ouders met een huilbaby krijgen snelle en adequate hulp dankzij een speciaal polispreekuur, het inzetten van de 5Ss-methode van Harvey Karp als een medische oorzaak voor het huilen ontbreekt en samenwerking in de eerste lijn. Dat is de succesvolle aanpak die de afdeling Kindergeneeskunde van Tergooi heeft ontwikkeld om de hulp aan ouders met een huilbaby te verbeteren.

  Lees verder ...
 • 13-1-2020 - In de baarmoeder bereidt immuunsysteem zich al voor op buitenwereld

  De baarmoeder is waarschijnlijk geen steriele omgeving, in tegenstelling tot wat eerder werd gedacht. Doordat het embryo vruchtwater drinkt, kunnen bacteriële componenten in diens darm terecht komen. Daardoor ontstaan weer afweercellen. Op die manier bereidt het immuunsysteem van een kind zich alvast voor op de buitenwereld vol ziekmakers.

  Lees verder ...
 • 16-12-2019 - Doe-het-zelfecho levert veel discussies op

  Via een thuisecho met een hartslagmeter zelf het hartje van je aanstaande kindje bekijken en beluisteren. De populariteit van doe-het-zelfgadgets bij zwangerschap groeit, maar niet iedereen is enthousiast. Deze medische apparaten, horen die wel thuis in de woonkamer?

  Lees verder ...
 • 5-12-2019 - 4 miljoen voor vervolg onderzoek Kansrijke Start voor kinderen

  Minister Hugo de Jonge (VWS) stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor het onderzoek Generation R van het Erasmus MC. Vandaag ontvangt hij het eerste exemplaar van het boek 'Gezond Opgroeien. Van een kwetsbare naar een Kansrijke Start' met daarin de resultaten van 15 jaar onderzoek naar de groei, ontwikkeling en gezondheid van 10.000 kinderen in Rotterdam.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
35.168.111.191
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: