Bestellen
In samenwerking met

Geslaagde Geboortezorg Vakdag 2023

De vierde Geboortezorg Vakdag op 16 februari in de RAI was een succes. Zo’n 450 geboortezorgprofessionals waren naar Amsterdam gekomen om hun vakkennis uit te breiden. Ruimte voor vermaak was er ook: de Vakdag werd onder leiding van Jan Versteegh afgesloten met een Super Bingo.

De Geboortezorg Vakdag was dit jaar als vanouds weer één dag in plaats van twee. Door de workshops en symposia niet meer te verspreiden over meerdere dagen, konden we beter de kwaliteit waarborgen die wij vanuit Nataal, samen met de RAI, nastreven. De Geboortezorg Vakdag is inmiddels een onmisbaar onderdeel geworden van de RAI Amsterdam Baby Week, een vast moment in het jaar waar consument, bedrijf, maatschappij en politiek elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over hot topics in de babybranche.

Symposia en masterclasses
Amsterdam UMC was dit jaar ook weer van de partij, met interessante symposia over onder meer foetale echoscopie en, speciaal voor obstetrieverpleegkundigen, geleerde lessen van de Covid-pandemie, Kansrijke Start en geboortezorgcijfers. Er was een minimasterclass CTG en hoogleraar Verloskunde Eva Pajkrt vertelde over de keuzes van ouders na zwangerschapsafbreking. Naast Pajkrt deelden ook andere specialisten hun kennis. Aan bod kwamen thema’s als overwegingen bij NIPT, afwijkingen bij de dertienwekenecho en diverse echo-uitkomsten. Kennis werd getoetst met een interactieve quiz.

Inspireren en verrijken
Kennisoverdracht is een van de pijlers waarop de Geboortezorg Vakdag gebouwd is. De gedachte achter het evenement is ook dat er waardevolle ontmoetingen plaatsvinden tussen mensen uit de verschillende onderdelen van de geboortezorg. Ontmoetingen die inspireren en verrijken. Tijdens de bijeenkomsten, maar ook aan de bingotafel (Dank voor de geweldige hosting Jan Versteegh!) of tijdens het bezoek aan de Negenmaandenbeurs, die voor alle bezoekers van de Vakdag gratis te bezoeken was. We hebben geprobeerd een veelzijdig programma aan te bieden met een fijne balans tussen inspanning en ontspanning. Gezien het aantal aanmeldingen en de enthousiaste reacties is dat gelukt.

actueel
 • 16-3-2023 - Borstvoeding nog belangrijker na keizersnede

  Of ze nu via een vaginale bevalling of keizersnede geboren worden, alle baby’s ontvangen essentiële bacteriën van hun moeder tijdens de geboorte en direct daarna. Dat komt omdat deze overdracht van bacteriën via verschillende routes verloopt, zoals via de darmen en borstvoeding. 

  Lees verder ...
 • 7-3-2023 - Lessen uit maternale sterfte door bloedverlies

  Obstetrische bloedingen komen vaker voor in Nederland. Heel soms leidt een ernstige obstetrische bloeding tot de dood van de moeder (maternale sterfte). In dit onderzoek worden lessen getrokken uit deze tragische gebeurtenissen.

  Lees verder ...
 • 27-2-2023 - Geslaagde Geboortezorg Vakdag 2023

  De vierde Geboortezorg Vakdag op 16 februari in de RAI was een succes. Zo’n 450 geboortezorgprofessionals waren naar Amsterdam gekomen om hun vakkennis uit te breiden. Ruimte voor vermaak was er ook: de Vakdag werd onder leiding van Jan Versteegh afgesloten met een Super Bingo.

  Lees verder ...
 • 13-2-2023 - Nieuwe campagne spreekt zorgverleners aan om te zorgen voor een Rookvrije Start voor ieder kind

  Meer dan één miljoen ouders met thuiswonende kinderen rookt. Deze kinderen lopen risico op gezondheidsschade door tabaksrook waardoor hun dromen in rook opgaan. De Taskforce Rookvrije Start spreekt met een nieuwe campagne zorgverleners aan op hun taak om (aanstaande) ouders te helpen stoppen met roken.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.232.62.64
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: