Bestellen
In samenwerking met

Informatie via app tijdens je zwangerschap over verstandig eten

Veel zwangere vrouwen zoeken op internet op of ze iets kunnen eten. Maar soms is de informatie tegenstrijdig. Daar kun je behoorlijk onzeker van worden. ZwangerHap neemt die onzekerheid weg. Je ziet snel van duizenden producten of je het wel of beter niet kunt eten. En de informatie komt van een betrouwbare bron. Het Voedingscentrum volgt namelijk de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en weegt alle onderzoeken zorgvuldig tegen elkaar af. 

Snel en makkelijk zoeken
De app is snel, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Wil een zwangere vrouw bijvoorbeeld weten of het verstandig is om brie, tonijn of salami te eten, dan hoeft zij het product slechts op te zoeken in de app. In het andere geval geeft de app tips wat je wél allemaal kunt eten. 

Meer voordelen
De app geeft nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld over de groei van de baby van week tot week in de buik. Ook vindt men informatie over gezond eten tijdens de zwangerschap en tips over wat men kan eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur. 

Gezond en veilig eten tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten, ook voor de baby. Maar zwangere vrouwen zijn wel gevoeliger voor voedselinfecties. En de listeria-bacterie kan ook schadelijk zijn voor de baby. Daarom is het aan te raden om tijdens de zwangerschap sommige dingen niet te eten, zoals rauw vlees en rauwe vis. Verder kunnen schadelijke stoffen zoals alcohol, dioxines in roofdieren en gifstoffen in planten en kruiden kunnen in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de baby. 

De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.
Voor de mensen die liever geen app installeren: op www.voedingscentrum.nl staat de online tool 'Kan ik dit eten?'.

 

 

 

Bron: Vakblad Vroeg

actueel
 • 24-4-2019 - Stimuleringsprogramma ondersteunt gemeenten in kansrijke start

  Pharos ondersteunt gemeenten om te komen tot een gezamenlijke aanpak van het actieprogramma Kansrijke Start. Met deze aanpak bieden gemeenten kinderen die geboren worden in een kwetsbare situatie een betere kans.

  Lees verder ...
 • 1-4-2019 - Baby beschermd tegen eigen infecties door moeder

  Baby's krijgen voor de eerste 15 levensweken van hun moeder afweerstoffen mee, maar alleen tegen infecties die moeder zelf had. Een pasgeborene is dus tegen sommige infecties goed beschermd en tegen andere niet.

  Lees verder ...
 • 26-3-2019 - HG (ernstige zwangerschapsmisselijkheid) niet nadelig voor het kind

  Nog steeds lijkt de gynaecoloog met de handen in het haar te zitten als een vrouw op het spreekuur komt die steeds moet overgeven sinds ze zwanger is. Om de ziekte vast te stellen is er niet een exacte methode en behalve anti-misselijkheidspillen of een infuus met vocht en vitaminen kan de dokter niet veel meer adviseren dan het vol te houden.

  Lees verder ...
 • 20-3-2019 - Nieuwe onderzoekstechniek verklaart hartfalen tijdens zwangerschap

  Het UMCG heeft een nieuwe onderzoekstechniek ontwikkeld waarmee hartcellen kunnen worden gekweekt uit huidcellen. Onderzoek naar hartziekten op celniveau was tot voor kort vrijwel onmogelijk, maar door deze techniek kan het wel.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.157.61.68
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: