Bestellen
In samenwerking met

Informatie via app tijdens je zwangerschap over verstandig eten

Veel zwangere vrouwen zoeken op internet op of ze iets kunnen eten. Maar soms is de informatie tegenstrijdig. Daar kun je behoorlijk onzeker van worden. ZwangerHap neemt die onzekerheid weg. Je ziet snel van duizenden producten of je het wel of beter niet kunt eten. En de informatie komt van een betrouwbare bron. Het Voedingscentrum volgt namelijk de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en weegt alle onderzoeken zorgvuldig tegen elkaar af. 

Snel en makkelijk zoeken
De app is snel, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Wil een zwangere vrouw bijvoorbeeld weten of het verstandig is om brie, tonijn of salami te eten, dan hoeft zij het product slechts op te zoeken in de app. In het andere geval geeft de app tips wat je wél allemaal kunt eten. 

Meer voordelen
De app geeft nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld over de groei van de baby van week tot week in de buik. Ook vindt men informatie over gezond eten tijdens de zwangerschap en tips over wat men kan eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur. 

Gezond en veilig eten tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten, ook voor de baby. Maar zwangere vrouwen zijn wel gevoeliger voor voedselinfecties. En de listeria-bacterie kan ook schadelijk zijn voor de baby. Daarom is het aan te raden om tijdens de zwangerschap sommige dingen niet te eten, zoals rauw vlees en rauwe vis. Verder kunnen schadelijke stoffen zoals alcohol, dioxines in roofdieren en gifstoffen in planten en kruiden kunnen in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de baby. 

De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.
Voor de mensen die liever geen app installeren: op www.voedingscentrum.nl staat de online tool 'Kan ik dit eten?'.

 

 

 

Bron: Vakblad Vroeg

actueel
 • 20-3-2019 - Nieuwe onderzoekstechniek verklaart hartfalen tijdens zwangerschap

  Het UMCG heeft een nieuwe onderzoekstechniek ontwikkeld waarmee hartcellen kunnen worden gekweekt uit huidcellen. Onderzoek naar hartziekten op celniveau was tot voor kort vrijwel onmogelijk, maar door deze techniek kan het wel.

  Lees verder ...
 • 4-3-2019 - Toekomst vruchtbaarheidsbehandeling lesbische en alleen staande vrouwen zorgelijk

  Gynaecologen maken zich zorgen nu inseminatiepogingen bij alleenstaande vrouwen en lesbische vrouwen niet meer worden vergoed. Ze zijn bezorgd over de veiligheid en toegankelijkheid van de behandeling, zegt de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG).

  Lees verder ...
 • 25-2-2019 - Informatie via app tijdens je zwangerschap over verstandig eten

  Wat kan ik nu wel en niet eten? Een vraag die bij veel zwangere vrouwen leeft. Het Voedingscentrum heeft voor hen gratis de app ZwangerHap ontwikkeld. Zo check je snel en makkelijk of je iets wel of beter niet kunt eten. Zo niet, dan laat de app zien wat wél mag.

  Lees verder ...
 • 11-2-2019 - Nieuw onderzoek gestart om roken tijdens zwangerschap tegen te gaan

  Zwangere vrouwen die doorroken tijdens hun zwangerschap. Hoe krijg je die van de sigaret af? De onderzoeksgroep Verloskunde Wetenschap Noord Nederland van onder meer het UMCG in Groningen gaat hier onderzoek naar doen.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.226.175.101
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: