Bestellen
In samenwerking met

Informatie via app tijdens je zwangerschap over verstandig eten

Veel zwangere vrouwen zoeken op internet op of ze iets kunnen eten. Maar soms is de informatie tegenstrijdig. Daar kun je behoorlijk onzeker van worden. ZwangerHap neemt die onzekerheid weg. Je ziet snel van duizenden producten of je het wel of beter niet kunt eten. En de informatie komt van een betrouwbare bron. Het Voedingscentrum volgt namelijk de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en weegt alle onderzoeken zorgvuldig tegen elkaar af. 

Snel en makkelijk zoeken
De app is snel, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Wil een zwangere vrouw bijvoorbeeld weten of het verstandig is om brie, tonijn of salami te eten, dan hoeft zij het product slechts op te zoeken in de app. In het andere geval geeft de app tips wat je wél allemaal kunt eten. 

Meer voordelen
De app geeft nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld over de groei van de baby van week tot week in de buik. Ook vindt men informatie over gezond eten tijdens de zwangerschap en tips over wat men kan eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur. 

Gezond en veilig eten tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten, ook voor de baby. Maar zwangere vrouwen zijn wel gevoeliger voor voedselinfecties. En de listeria-bacterie kan ook schadelijk zijn voor de baby. Daarom is het aan te raden om tijdens de zwangerschap sommige dingen niet te eten, zoals rauw vlees en rauwe vis. Verder kunnen schadelijke stoffen zoals alcohol, dioxines in roofdieren en gifstoffen in planten en kruiden kunnen in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de baby. 

De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.
Voor de mensen die liever geen app installeren: op www.voedingscentrum.nl staat de online tool 'Kan ik dit eten?'.

 

 

 

Bron: Vakblad Vroeg

actueel
 • 6-2-2020 - Capaciteitsproblemen verloskundigen veroorzaakt gevaarlijke situaties

  Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor moeder en kind door personeelstekorten en het opheffen van geboorteplekken voor baby's en zwangere vrouwen in ziekenhuizen. Daarvoor waarschuwt de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

  Lees verder ...
 • 31-1-2020 - Bo Geboortezorg roept partijen op niet langer weg te kijken

  Doemscenario kraamzorg lijkt realistisch. Deze week is de kraamzorgsector geconfronteerd met een situatie waar Bo Geboortezorg al langer voor gewaarschuwd heeft. Op de valreep is voorkomen dat kraamverzorgenden van de grootste kraamzorgorganisatie het zonder salaris moeten stellen en dat kraamvrouwen en hun pasgeboren baby's geen kraamzorg krijgen.

  Lees verder ...
 • 22-1-2020 - Effectieve aanpak voor hulp aan huilbaby's door ziekenhuis ontwikkelt

  Ouders met een huilbaby krijgen snelle en adequate hulp dankzij een speciaal polispreekuur, het inzetten van de 5Ss-methode van Harvey Karp als een medische oorzaak voor het huilen ontbreekt en samenwerking in de eerste lijn. Dat is de succesvolle aanpak die de afdeling Kindergeneeskunde van Tergooi heeft ontwikkeld om de hulp aan ouders met een huilbaby te verbeteren.

  Lees verder ...
 • 13-1-2020 - In de baarmoeder bereidt immuunsysteem zich al voor op buitenwereld

  De baarmoeder is waarschijnlijk geen steriele omgeving, in tegenstelling tot wat eerder werd gedacht. Doordat het embryo vruchtwater drinkt, kunnen bacteriële componenten in diens darm terecht komen. Daardoor ontstaan weer afweercellen. Op die manier bereidt het immuunsysteem van een kind zich alvast voor op de buitenwereld vol ziekmakers.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.214.224.224
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: