Bestellen
In samenwerking met

Informatie via app tijdens je zwangerschap over verstandig eten

Veel zwangere vrouwen zoeken op internet op of ze iets kunnen eten. Maar soms is de informatie tegenstrijdig. Daar kun je behoorlijk onzeker van worden. ZwangerHap neemt die onzekerheid weg. Je ziet snel van duizenden producten of je het wel of beter niet kunt eten. En de informatie komt van een betrouwbare bron. Het Voedingscentrum volgt namelijk de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en weegt alle onderzoeken zorgvuldig tegen elkaar af. 

Snel en makkelijk zoeken
De app is snel, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Wil een zwangere vrouw bijvoorbeeld weten of het verstandig is om brie, tonijn of salami te eten, dan hoeft zij het product slechts op te zoeken in de app. In het andere geval geeft de app tips wat je wél allemaal kunt eten. 

Meer voordelen
De app geeft nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld over de groei van de baby van week tot week in de buik. Ook vindt men informatie over gezond eten tijdens de zwangerschap en tips over wat men kan eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur. 

Gezond en veilig eten tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten, ook voor de baby. Maar zwangere vrouwen zijn wel gevoeliger voor voedselinfecties. En de listeria-bacterie kan ook schadelijk zijn voor de baby. Daarom is het aan te raden om tijdens de zwangerschap sommige dingen niet te eten, zoals rauw vlees en rauwe vis. Verder kunnen schadelijke stoffen zoals alcohol, dioxines in roofdieren en gifstoffen in planten en kruiden kunnen in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de baby. 

De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.
Voor de mensen die liever geen app installeren: op www.voedingscentrum.nl staat de online tool 'Kan ik dit eten?'.

 

 

 

Bron: Vakblad Vroeg

actueel
 • 12-7-2019 - Geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap, info in Kennisbank

  Zorgverleners, vrouwen met een kinderwens en zwangere vrouwen kunnen in de vernieuwde digitale Kennisbank terecht voor informatie over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.  

  Lees verder ...
 • 1-7-2019 - Baby van drie maanden oud opgenomen in ziekenhuis door gebrek aan medicijn tegen herpes

  Door een gebrek aan een herpes medicijn speciaal voor baby's moest een drie maanden oude baby worden opgenomen in een ziekenhuis in Nijmegen. Het jongetje had een flinke herpesinfectie opgelopen. Zonder behandeling is dat levensgevaarlijk bij pasgeboren baby's: een hersenvliesontsteking kan het gevolg zijn.

  Lees verder ...
 • 24-6-2019 - Vergroot risico op hart- en vaatziekten met meerdere bevallingen

  Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met meer dan twee kinderen vaker overgewicht hebben dan vrouwen die twee of minder kinderen hebben gekregen. Vrouwen met een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap lopen een groter risico op hart- en vaatziekten op relatief jonge leeftijd. Zwangerschapskilo's zijn dan ook niet onschuldig.

  Lees verder ...
 • 20-6-2019 - Kunstmatige inseminatie lesbische en alleenstaande vrouwen wordt gesubsidieerd

  Vanaf 2020 wordt kunstmatige inseminatie van lesbische en alleenstaande vrouwen niet meer vergoed vanuit het basispakket. In plaats daarvan wordt het vergoed vanuit een speciale subsidiepot van maximaal 5 miljoen euro per jaar. Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe de subsidieregeling er uit komt te zien.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.229.24.100
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: