Bestellen
In samenwerking met

KNOV kiest voor bestuur van professionals

De leden van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) hebben op vrijdag 9 september vijf nieuwe bestuursleden benoemd voor een periode van drie jaar. Dit zijn Marieke Smith, Rebekka Visser, Joke Klinkert, Alieke de Roon-Immerzeel en Maaike van Rijn. Alle vijf zijn ervaren verloskundigen en bestuurders met een breed netwerk en een groot hart voor de zorg aan vrouwen. “Alle vijf hebben we heel verschillende dingen gedaan binnen ons vak, maar altijd vanuit dezelfde drijfveer: de zorg voor de zwangere vrouw bevorderen en onze zorg invullen vanuit gezondheid in plaats van ziekte.”

Bijna 1000 verloskundigen hebben hun stem uitgebracht binnen de Algemene Ledenvergadering. Dit laat een grote betrokkenheid zien van leden bij de vereniging. “Wij staan voor een duidelijke visie op de inhoud van ons vak, die we in heldere taal beschrijven. Er blijkt een stevig draagvlak te zijn onder de leden om onze beroepsidentiteit opnieuw vorm te geven. Dat is waar we ons voor zullen inzetten.”

Gelijk met het nieuwe bestuur start ook een nieuwe duale interim-directie met Job Paulus en Rosanne van der Sterre-Poolen. “Ook de duale directie weerspiegelt het grotere accent op de beroepsidentiteit en vakinhoud. We zien uit naar een positieve samenwerking met het bureau en de leden.”

Het nieuwe bestuur gaat graag actief in gesprek met alle betrokkenen bij de vrouwengezondheidszorg. “Graag nodigen we iedereen uit, zowel leden als stakeholders, contact op te nemen en met ons in gesprek te gaan over de toekomst van het verloskundige vak en de geboortezorg. Wij zullen zelf ook actief ons netwerk opzoeken.”

 V.l.n.r. Joke Klinkert, Marieke Smith, Rebekka Visser, Maaike van Rijn en Alieke de Roon-Immerzeel.

actueel
 • 14-9-2023 - Podcastserie Ontroostbaar geeft inzicht in impact van huilbaby

  Hoe is het om een baby te hebben die bovenmatig veel huilt? En wat kun je dan doen? De nieuwe, driedelige podcastserie Ontroostbaar biedt betrouwbare informatie. 

  Lees verder ...
 • 11-9-2023 - Geboortezorg Vakdag 2024 - Nieuwe locatie!

  Het duurt nog even, maar achter de schermen zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Geboortezorg Vakdag van 2024. Die zal niet zoals je gewend bent in februari zijn, maar in april. Ook hebben we gekozen voor een andere entourage. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...
 • 24-7-2023 - Uitstel aanlevering indicatoren Integrale geboortezorg 2022

  Zorginstituut Nederland verleent zorgaanbieders tot uiterlijk 1 mei 2024 uitstel om een deel van hun indicatoren Integrale geboortezorg aan te leveren. Het gaat om de indicatoren 1 tot en met 5, 7, 8 en 9B over verslagjaar 2022.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.204.181.91
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: