Bestellen
In samenwerking met

KNOV kiest voor bestuur van professionals

De leden van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) hebben op vrijdag 9 september vijf nieuwe bestuursleden benoemd voor een periode van drie jaar. Dit zijn Marieke Smith, Rebekka Visser, Joke Klinkert, Alieke de Roon-Immerzeel en Maaike van Rijn. Alle vijf zijn ervaren verloskundigen en bestuurders met een breed netwerk en een groot hart voor de zorg aan vrouwen. “Alle vijf hebben we heel verschillende dingen gedaan binnen ons vak, maar altijd vanuit dezelfde drijfveer: de zorg voor de zwangere vrouw bevorderen en onze zorg invullen vanuit gezondheid in plaats van ziekte.”

Bijna 1000 verloskundigen hebben hun stem uitgebracht binnen de Algemene Ledenvergadering. Dit laat een grote betrokkenheid zien van leden bij de vereniging. “Wij staan voor een duidelijke visie op de inhoud van ons vak, die we in heldere taal beschrijven. Er blijkt een stevig draagvlak te zijn onder de leden om onze beroepsidentiteit opnieuw vorm te geven. Dat is waar we ons voor zullen inzetten.”

Gelijk met het nieuwe bestuur start ook een nieuwe duale interim-directie met Job Paulus en Rosanne van der Sterre-Poolen. “Ook de duale directie weerspiegelt het grotere accent op de beroepsidentiteit en vakinhoud. We zien uit naar een positieve samenwerking met het bureau en de leden.”

Het nieuwe bestuur gaat graag actief in gesprek met alle betrokkenen bij de vrouwengezondheidszorg. “Graag nodigen we iedereen uit, zowel leden als stakeholders, contact op te nemen en met ons in gesprek te gaan over de toekomst van het verloskundige vak en de geboortezorg. Wij zullen zelf ook actief ons netwerk opzoeken.”

 V.l.n.r. Joke Klinkert, Marieke Smith, Rebekka Visser, Maaike van Rijn en Alieke de Roon-Immerzeel.

actueel
 • 29-11-2022 - Bloedtest om postpartumdepressie op te sporen

  Jaarlijks hebben ongeveer 23.000 zwangere of net bevallen vrouwen last van een depressie.
  Dat is tien procent van alle vrouwen die in verwachting raken.

  Lees verder ...
 • 28-10-2022 - Het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC bestaat 10 jaar

  Tien jaar geleden opende Máxima MC (MMC) op locatie Veldhoven het Vrouw Moeder Kind-centrum (VMK-centrum). Eén centrum voor vrouwen, (aanstaande) moeders, kinderen en vroeggeboren baby’s waar alle gespecialiseerde zorg gebundeld is.

  Lees verder ...
 • 18-10-2022 - Evenement 10 jaar CenteringZorg in Nederland

  Stichting Centering Nederland organiseert vrijdag 18 november in samenwerking met TNO en Group Care Global het Experience Event 10 jaar CenteringZorg in Nederland.

  Lees verder ...
 • 10-10-2022 - Partijen pleiten voor uitbreiding verzekerd pakket met ivf-draagmoederschap voor alle gezinsvormen

  Tien partijen, waaronder belangenverenigingen en patiëntenorganisaties hebben een verzoek neergelegd bij minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) om zijn voorgenomen besluit, om het ivf-draagmoederschap in het verzekerde pakket op te nemen, te laten gelden voor alle soorten gezinsvormen en -situaties. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.232.56.9
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: