Bestellen
In samenwerking met

Kraamzorgbedrijf ZiN gered van faillissement

Kraamzorgbedrijf ZiN is gered van een faillissement. De kraamzorgorganisatie ontvangt tot het einde van dit jaar financiële steun van de vier grootste zorgverzekeraars. 

Door het extreem hoge ziekteverzuim en de krappe NZa-tarieven stond Zorg in Nederland (ZiN) aan de rand van de afgrond. Door de steun van de zorgverzekeraars wordt een faillissement nu voorkomen. Zij zegden toe elke maand de salarissen van de medewerkers voor te schieten. Die worden vervolgens verrekend met de geleverde zorg. 

De NZa verhoogt op 1 januari 2021 de kraamzorgtarieven met 6,5 procent. Hierdoor en door het terugdringen van het ziekteverzuim verwacht ZiN snel weer een positieve lijn in te zetten. Het gemiddelde ziekteverzuim in de kraamzorg ligt op 8 procent. ZiN streeft ernaar onder dit percentage uit te komen. Volgens de organisatie kost iedere procent ziekteverzuim het bedrijf driehonderdduizend euro per jaar. 

ZiN is de moederorganisatie van onder meer de Kraamvogel en ZiNkraamzorg. Bij de grootste kraamzorgorganisatie van Nederland werken zo'n twaalfhonderd mensen. De organisatie verleent jaarlijks zorg aan circa twintigduizend kraamgezinnen.  

(Bron: Skipr.nl)

  

actueel
 • 18-11-2020 - SAFE@Home thuismonitoring voor zwangere vrouwen breidt uit

  Sinds 2017 kunnen zwangere vrouwen met een verhoogd risico op complicaties thuis worden gemonitord via SAFE@Home. Uit resultaten van een pilotstudie blijkt dat dit leidt tot minder polibezoeken, minder echo’s en minder opnamen bij de deelnemers. Het programma breidt nu verder uit.

  Lees verder ...
 • 11-11-2020 - Hét cadeau voor de feestdagen: (K)raamtijd. Bestel nu met korting!

  In (K)raamtijd – zwanger zijn, bevallen en opgroeien tijdens de coronacrisis lees je wat de intelligente lockdown betekende voor de geboortezorg in Nederland. Bestel vóór 20 november dit unieke naslagwerk met korting en je hebt hem nog voor de feestdagen in huis.

  Lees verder ...
 • 7-11-2020 - Geboortezorg Vakdag 2021

  Er komt een nieuwe Geboortezorg Vakdag. Na het succes van de eerste editie in februari van dit jaar besloten organisatoren RAI Amsterdam en Nataal meteen dat het evenement een vervolg zou krijgen. Om de geboortezorgprofessional nog beter van dienst te zijn, is de Vakdag uitgebreid met een extra dag. 

  Lees verder ...
 • 3-11-2020 - Vrouwen met angst voor bevalling kiezen vaker voor een keizersnede

  Veel vrouwen zien op tegen hun bevalling. Voor 10 tot 15% van de vrouwen is deze angst zo ernstig dat het hun dagelijks leven en zelfs de bevalling beïnvloedt. Daarnaast hebben deze vrouwen een hoger risico op psychische problemen na de bevalling. Verloskundige Anne-Marie Sluijs pleit daarom voor meer aandacht voor angst vroeg in de zwangerschap. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.219.31.204
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: