Bestellen
In samenwerking met

Kraamzorgbedrijf ZiN gered van faillissement

Kraamzorgbedrijf ZiN is gered van een faillissement. De kraamzorgorganisatie ontvangt tot het einde van dit jaar financiële steun van de vier grootste zorgverzekeraars. 

Door het extreem hoge ziekteverzuim en de krappe NZa-tarieven stond Zorg in Nederland (ZiN) aan de rand van de afgrond. Door de steun van de zorgverzekeraars wordt een faillissement nu voorkomen. Zij zegden toe elke maand de salarissen van de medewerkers voor te schieten. Die worden vervolgens verrekend met de geleverde zorg. 

De NZa verhoogt op 1 januari 2021 de kraamzorgtarieven met 6,5 procent. Hierdoor en door het terugdringen van het ziekteverzuim verwacht ZiN snel weer een positieve lijn in te zetten. Het gemiddelde ziekteverzuim in de kraamzorg ligt op 8 procent. ZiN streeft ernaar onder dit percentage uit te komen. Volgens de organisatie kost iedere procent ziekteverzuim het bedrijf driehonderdduizend euro per jaar. 

ZiN is de moederorganisatie van onder meer de Kraamvogel en ZiNkraamzorg. Bij de grootste kraamzorgorganisatie van Nederland werken zo'n twaalfhonderd mensen. De organisatie verleent jaarlijks zorg aan circa twintigduizend kraamgezinnen.  

(Bron: Skipr.nl)

  

actueel
 • 29-4-2021 - Standpunt vaccinatie tijdens zwangerschap gewijzigd

  Het standpunt ‘Vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed’ is door de multidisciplinaire werkgroep ‘COVID-19 en Zwangerschap’ aangepast. Zwangere vrouwen kunnen zich laten vaccineren met zogeheten mRNA-vaccins als Pfizer en Moderna.

  Lees verder ...
 • 30-3-2021 - Geboortezorg Vakdag voor kraamverzorgenden

  Na het succes van de eerste editie in februari 2020 krijgt de Geboortezorg Vakdag een vervolg. Dit jaar vindt het plaats op donderdag 24 en vrijdag 25 Juni in de RAI Amsterdam. Profiteer tot en met 8 april van de broegboekkorting.

  Lees verder ...
 • 30-3-2021 - Geboortezorg Vakdag voor verloskundigen

  Na het succes van de eerste editie in februari 2020 krijgt de Geboortezorg Vakdag een vervolg. Dit jaar vindt het plaats op donderdag 24 en vrijdag 25 Juni in de RAI Amsterdam. Profiteer tot en met 8 april van de broegboekkorting.

  Lees verder ...
 • 22-2-2021 - Petitie tegen integrale bekostiging geboortezorg

  Minister Ark van Medische Zorg en Sport wil vanaf 2022 een integraal tarief instellen voor de bekostiging van de eerstelijns verloskundezorg. Dit om de kwaliteit van de geboortezorg te verhogen. Veel zorgprofessionals en ouders zijn hierover bezorgd en zijn een petitie gestart om het Nederlands verloskundig stelsel te behouden.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.236.118.225
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: