Bestellen
In samenwerking met

Medisch-technisch bedrijf Bambi Medical krijgt 2,4 miljoen subsidie

Sinds twee jaar bestaat Bambi Medical. Het is een medisch technologisch bedrijf dat het draadloze systeem de 'Bambi Belt' heeft ontwikkeld voor te vroeggeboren kindjes. Onder andere de ademhaling, hartslag en temperatuur van het kindje wordt gemeten door middel van een borstband met sensoren. De 'Bambi Belt' moet zorgen voor minder pijn en stress bij de baby.

Naast dat Bambi Medical eerder dit jaar kapitaal aantrok van een aantal vermogende particulieren, heeft het nu ook 2,4 miljoen euro ontvangen van de Europese Commissie waarmee het van start kan gaan met klinische studies en voorbereidingen voor de marktintroductie.

Met zeker twintig ziekenhuizen heeft Bambi Medical een intentieverklaring ondertekend, hoewel het product nog niet op de markt is. De intentie is om samen met deze ziekenhuizen de klinische studies uit te voeren. Ook willen de ziekenhuizen het systeem kopen zodra deze op de markt verschijnt. Naar verwachting gaat het Eindhovense bedrijf dit najaar al van start met de klinische studies, waaronder in het Máxima Medisch Centrum.

 

 

 

Bron: Nationale Zorggids

actueel
 • 24-4-2019 - Stimuleringsprogramma ondersteunt gemeenten in kansrijke start

  Pharos ondersteunt gemeenten om te komen tot een gezamenlijke aanpak van het actieprogramma Kansrijke Start. Met deze aanpak bieden gemeenten kinderen die geboren worden in een kwetsbare situatie een betere kans.

  Lees verder ...
 • 1-4-2019 - Baby beschermd tegen eigen infecties door moeder

  Baby's krijgen voor de eerste 15 levensweken van hun moeder afweerstoffen mee, maar alleen tegen infecties die moeder zelf had. Een pasgeborene is dus tegen sommige infecties goed beschermd en tegen andere niet.

  Lees verder ...
 • 26-3-2019 - HG (ernstige zwangerschapsmisselijkheid) niet nadelig voor het kind

  Nog steeds lijkt de gynaecoloog met de handen in het haar te zitten als een vrouw op het spreekuur komt die steeds moet overgeven sinds ze zwanger is. Om de ziekte vast te stellen is er niet een exacte methode en behalve anti-misselijkheidspillen of een infuus met vocht en vitaminen kan de dokter niet veel meer adviseren dan het vol te houden.

  Lees verder ...
 • 20-3-2019 - Nieuwe onderzoekstechniek verklaart hartfalen tijdens zwangerschap

  Het UMCG heeft een nieuwe onderzoekstechniek ontwikkeld waarmee hartcellen kunnen worden gekweekt uit huidcellen. Onderzoek naar hartziekten op celniveau was tot voor kort vrijwel onmogelijk, maar door deze techniek kan het wel.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.90.12.112
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: