Bestellen
In samenwerking met

Medisch-technisch bedrijf Bambi Medical krijgt 2,4 miljoen subsidie

Sinds twee jaar bestaat Bambi Medical. Het is een medisch technologisch bedrijf dat het draadloze systeem de 'Bambi Belt' heeft ontwikkeld voor te vroeggeboren kindjes. Onder andere de ademhaling, hartslag en temperatuur van het kindje wordt gemeten door middel van een borstband met sensoren. De 'Bambi Belt' moet zorgen voor minder pijn en stress bij de baby.

Naast dat Bambi Medical eerder dit jaar kapitaal aantrok van een aantal vermogende particulieren, heeft het nu ook 2,4 miljoen euro ontvangen van de Europese Commissie waarmee het van start kan gaan met klinische studies en voorbereidingen voor de marktintroductie.

Met zeker twintig ziekenhuizen heeft Bambi Medical een intentieverklaring ondertekend, hoewel het product nog niet op de markt is. De intentie is om samen met deze ziekenhuizen de klinische studies uit te voeren. Ook willen de ziekenhuizen het systeem kopen zodra deze op de markt verschijnt. Naar verwachting gaat het Eindhovense bedrijf dit najaar al van start met de klinische studies, waaronder in het Máxima Medisch Centrum.

 

 

 

Bron: Nationale Zorggids

actueel
 • 18-10-2018 - Vergrote kans op astma door geboorte in hooikoortsseizoen

  Kinderen lopen een grotere kans op ademhalingsziektes zoals astma als die worden geboren tijdens de piek van het pollenseizoen. Een zwangerschap in de hooikoortsperiode beschermt baby's juist tegen de aandoening. Dit wijst erop dat het mogelijk is om weerstand te ontwikkelen.

  Lees verder ...
 • 8-10-2018 - Te vroeg geboren baby zo min mogelijk beademen

  Uit een promotieonderzoek van AMC-onderzoeker Roseanne Vliegenthart, blijkt dat het beademen van te vroeg geboren baby's tot schade kan leiden. De duur dat deze kwetsbare kinderen aan de beademingsmachine liggen kan worden verkort door behandeling met geneesmiddelen. 

  Lees verder ...
 • 27-8-2018 - 'Laat uw kind inenten', aldus Premier Mark Rutte

  Nu steeds meer kinderen niet worden ingeënt, mengt de minister-president zich in de discussie over vaccinaties. Alle ouders worden nog eens nadrukkelijk opgeroepen om hun kinderen te laten inenten. 

  Lees verder ...
 • 21-8-2018 - Eind september opent ziekenhuis in Goes nieuw Moeder & Kind centrum

  Eind september opent het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) een nieuw Moeder & Kind centrum in Goes. Tijdens hun verblijf kunnen moeder, partner en kind bij elkaar blijven. Voor de partner is er ook een plek om te overnachten op de kraamafdeling. Dat melden ADRZ en PZC.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.196.26.1
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: