Bestellen
In samenwerking met

Medisch-technisch bedrijf Bambi Medical krijgt 2,4 miljoen subsidie

Sinds twee jaar bestaat Bambi Medical. Het is een medisch technologisch bedrijf dat het draadloze systeem de 'Bambi Belt' heeft ontwikkeld voor te vroeggeboren kindjes. Onder andere de ademhaling, hartslag en temperatuur van het kindje wordt gemeten door middel van een borstband met sensoren. De 'Bambi Belt' moet zorgen voor minder pijn en stress bij de baby.

Naast dat Bambi Medical eerder dit jaar kapitaal aantrok van een aantal vermogende particulieren, heeft het nu ook 2,4 miljoen euro ontvangen van de Europese Commissie waarmee het van start kan gaan met klinische studies en voorbereidingen voor de marktintroductie.

Met zeker twintig ziekenhuizen heeft Bambi Medical een intentieverklaring ondertekend, hoewel het product nog niet op de markt is. De intentie is om samen met deze ziekenhuizen de klinische studies uit te voeren. Ook willen de ziekenhuizen het systeem kopen zodra deze op de markt verschijnt. Naar verwachting gaat het Eindhovense bedrijf dit najaar al van start met de klinische studies, waaronder in het Máxima Medisch Centrum.

 

 

 

Bron: Nationale Zorggids

actueel
 • 13-8-2018 - Na een maagverkleining kans op complicaties bij zwangerschap

  Tijdens hun zwangerschap kunnen vrouwen met een maagverkleining ernstige complicaties oplopen. In het ergste geval kan te laat ingrijpen leiden tot de dood van de vrouw of het kind, vertellen artsen van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. 

  Lees verder ...
 • 6-8-2018 - Karaktereigenschappen kunnen ouderschap en kwaliteit van relatie voorspellen

  De meest intieme en langdurige relaties bij volwassenen, zijn de liefdesrelatie en de ouder-kindrelatie. Manon Scheppingen van Tilburg University, concludeerde dat de gegevens daarover, gekoppeld aan karaktereigenschappen, een schat van informatie opleveren.

  Lees verder ...
 • 1-8-2018 - Medisch-technisch bedrijf Bambi Medical krijgt €2,4 miljoen subsidie

  De Eindhovense startup Bambi Medical heeft een draadloos systeem ontwikkeld dat prematuur geboren baby's kan monitoren. Om te kunnen beginnen met klinische studies zodat het product de markt op kan, heeft Bambi Medical 2,4 miljoen euro subsidie gekregen van de Europese Commissie. 

  Lees verder ...
 • 31-7-2018 - De meeste niet-westerse baby's krijgen geen borstvoeding vlak na de geboorte

  Volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zouden baby's binnen een uur na de geboorte borstvoeding moeten krijgen. Maar bij iets minder dan 60 procent van de pasgeborenen in niet-westerse landen wordt dit advies niet toegepast.  

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.224.220.72
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: