Bestellen
In samenwerking met

MELK - Vanaf 4 april is MELK te zien in de Nederlandse filmtheaters

MELK, het speelfilmdebuut van regisseur Stefanie Kolk (naar een scenario van Stefanie Kolk & Nena van Driel), ging vorig jaar in wereldpremière op het filmfestival van Venetië (Giornate degli Autori) in Italië. De Nederlandse première vond jl. januari plaats op International Film Festival Rotterdam. Vanaf 4 april is MELK te zien in de Nederlandse filmtheaters. Bekijk de trailer hier.

Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht. Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een ijzingwekkende vastberadenheid.

De cast
De absolute hoofdrol in MELK wordt vertolkt door de rijzende ster Frieda Barnhard, alom geprezen voor haar opvallende hoofdrol in Kiddo, die vorig jaar in wereldpremière ging op het filmfestival van Berlijn. Ook was Barnhard te zien in Dag & Nacht (2023) en Vliegende Hollanders (2021). Komende zomer is ze naast Reinout Scholten van Aschat te zien in Bijt, het eigenzinnige speelfilmdebuut van Guido Coppis.

Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Aleksej Ovsiannikov, Jules* Elting (King Car), Arnoud Bos (De Luizenmoeder), Murat Toker (Sleepers), Ruth Sahertian (Toren C) en de onlangs overleden Wimie Wilhelm (Bestseller Boy).

Bijzonder is dat Stefanie Kolk voor de rollen van het zorgpersoneel heeft gekozen voor mensen die daadwerkelijk werkzaam zijn in de zorgsector waardoor deze scenes, ondanks het gebrek aan acteerervaring, uitermate authentiek aanvoelen.

Filmfestivals
MELK ging in wereldpremière op het filmfestival van Venetië, waar de film één van de tien geselecteerde films op de 20ste editie van Giornate degli Autori, officiële sidebar van het Filmfestival van Venetië. De film werd ook geselecteerd voor Warsaw Internatonal Film Festival In Polen, Festival International du Film Indépendant de Bordeaux in Frankrijk, Zurich Filmfestival in Zwitserland en Thessaloniki Film Festival in Griekenland. Op alle festivals werd Melk vol lof ontvangen. In Nederland beleefde MELK z’n première op het recente IFFR.

Credits
Releasedatum: 4 april 2024 | Speelduur: 96 min. | Genre: Drama | Regie: Stefanie Kolk | Cast: Frieda Barnhard, Aleksej Ovsiannikov, Jules* Elting | Script: Stefanie Kolk en Nena van Driel | Camera: Emo Weemhoff | Productie: Lemming Film | Taal: Nederlands 
 

actueel
 • 2-4-2024 - Geboortezorg Vakdag 2024

  Op vrijdag 19 april start de Geboortezorg Vakdag 2024. De Geboortezorg Vakdag is niet meer in de RAI, maar in de Jaarbeurs. Na vijf jaar verruilen we Amsterdam voor Utrecht. Een nieuwe, inspirerende plek waar de Vakdag tot bloei kan komen. 

  Lees verder ...
 • 18-3-2024 - MELK - Vanaf 4 april is MELK te zien in de Nederlandse filmtheaters

  MELK, het speelfilmdebuut van regisseur Stefanie Kolk (naar een scenario van Stefanie Kolk & Nena van Driel), ging vorig jaar in wereldpremière op het filmfestival van Venetië (Giornate degli Autori) in Italië. Vanaf 4 april is MELK te zien in de Nederlandse filmtheaters.

  Lees verder ...
 • 19-2-2024 - ZwangerWijzer is vernieuwd

  ZwangerWijzer.nl helpt mensen met een kinderwens bij de voorbereiding van de zwangerschap. Voor zorgverleners helpt ZwangerWijzer bij het geven van advies, vóór de conceptie en tijdens de vroege zwangerschap. De website is nu vernieuwd met meer en beter toegankelijke informatie. 

  Lees verder ...
 • 8-2-2024 - Steeds minder vrouwen gebruiken hormonale anticonceptie

  Het aantal vrouwen dat hormonale anticonceptie gebruikt, daalt. Volgens Stichting Farmaceutische Kengetallen kregen in 2022 kregen 1,3 miljoen vrouwen een middel met hormonen om niet zwanger te worden. Dit is vijf procent minder dan het jaar daarvoor. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.238.117.130
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: