Bestellen
In samenwerking met

Na een maagverkleining kans op complicaties bij zwangerschap

Opvallend veel vrouwen met heftige buikkrampen kwamen de afgelopen jaren op het spreekuur in het ziekenhuis. Er bleek bij vrouwen met een maagverkleining iets anders aan de hand te zijn, hoewel er eerst gedacht werd dat het om normale zwangerschapsklachten ging. De darmen van deze vrouwen raken sneller bekneld, waardoor heten heel moeizaam of helemaal niet meer gaat, vertelde een obesitaschirurg. 

Kans op overlijden
Een derde loopt kans op een operatie waar een stuk afgestorven darm moet worden weggehaald, wanneer zwangere vrouwen met deze klachten pas na 48 uur worden geholpen. Maar liefst 10 procent van de moeders overlijdt tijdens of na zo'n operatie. 14 procent van de kinderen sterft. 

Door een maagverkleining ontstaat er meer ruimte in de buikholte. Als de baarmoeder tijdens de zwangerschap groeit, kan de dunne darm omhoog worden geduwd en in de knel raken. De obesitaschirurg raadt een maagverkleining niet af, maar adviseert wel om een zwangere vrouw met deze buikklachten sneller door te verwijzen naar een ziekenhuis met een specialisatie in obesitaschirurgie. 

 

 

 

Bron: Gezondheidsnet

actueel
 • 27-8-2018 - 'Laat uw kind inenten', aldus Premier Mark Rutte

  Nu steeds meer kinderen niet worden ingeënt, mengt de minister-president zich in de discussie over vaccinaties. Alle ouders worden nog eens nadrukkelijk opgeroepen om hun kinderen te laten inenten. 

  Lees verder ...
 • 21-8-2018 - Eind september opent ziekenhuis in Goes nieuw Moeder & Kind centrum

  Eind september opent het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) een nieuw Moeder & Kind centrum in Goes. Tijdens hun verblijf kunnen moeder, partner en kind bij elkaar blijven. Voor de partner is er ook een plek om te overnachten op de kraamafdeling. Dat melden ADRZ en PZC.

  Lees verder ...
 • 13-8-2018 - Na een maagverkleining kans op complicaties bij zwangerschap

  Tijdens hun zwangerschap kunnen vrouwen met een maagverkleining ernstige complicaties oplopen. In het ergste geval kan te laat ingrijpen leiden tot de dood van de vrouw of het kind, vertellen artsen van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. 

  Lees verder ...
 • 6-8-2018 - Karaktereigenschappen kunnen ouderschap en kwaliteit van relatie voorspellen

  De meest intieme en langdurige relaties bij volwassenen, zijn de liefdesrelatie en de ouder-kindrelatie. Manon Scheppingen van Tilburg University, concludeerde dat de gegevens daarover, gekoppeld aan karaktereigenschappen, een schat van informatie opleveren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.166.141.69
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: