Bestellen
In samenwerking met

Na een maagverkleining kans op complicaties bij zwangerschap

Opvallend veel vrouwen met heftige buikkrampen kwamen de afgelopen jaren op het spreekuur in het ziekenhuis. Er bleek bij vrouwen met een maagverkleining iets anders aan de hand te zijn, hoewel er eerst gedacht werd dat het om normale zwangerschapsklachten ging. De darmen van deze vrouwen raken sneller bekneld, waardoor heten heel moeizaam of helemaal niet meer gaat, vertelde een obesitaschirurg. 

Kans op overlijden
Een derde loopt kans op een operatie waar een stuk afgestorven darm moet worden weggehaald, wanneer zwangere vrouwen met deze klachten pas na 48 uur worden geholpen. Maar liefst 10 procent van de moeders overlijdt tijdens of na zo'n operatie. 14 procent van de kinderen sterft. 

Door een maagverkleining ontstaat er meer ruimte in de buikholte. Als de baarmoeder tijdens de zwangerschap groeit, kan de dunne darm omhoog worden geduwd en in de knel raken. De obesitaschirurg raadt een maagverkleining niet af, maar adviseert wel om een zwangere vrouw met deze buikklachten sneller door te verwijzen naar een ziekenhuis met een specialisatie in obesitaschirurgie. 

 

 

 

Bron: Gezondheidsnet

actueel
 • 11-2-2019 - Nieuw onderzoek gestart om roken tijdens zwangerschap tegen te gaan

  Zwangere vrouwen die doorroken tijdens hun zwangerschap. Hoe krijg je die van de sigaret af? De onderzoeksgroep Verloskunde Wetenschap Noord Nederland van onder meer het UMCG in Groningen gaat hier onderzoek naar doen.

  Lees verder ...
 • 5-2-2019 - Start pindapoli voor baby's

  Nieuw onderzoek laat zien dat het beter is om een kind vroeg te laten kennismaken met allergenen als pinda. Noordwest Ziekenhuis is daarom gestart met een speciale 'pindapoli' op locatie Alkmaar. Dit meldt Noordwest. 

  Lees verder ...
 • 28-1-2019 - In de baarmoeder bereidt immuunsysteem zich al voor op buitenwereld

  De baarmoeder is waarschijnlijk geen steriele omgeving, in tegenstelling tot wat eerder werd gedacht. Doordat het embryo vruchtwater drinkt, kunnen bacteriële componenten in diens darm terecht komen. Daardoor ontstaan weer afweercellen. Op die manier bereidt het immuunsysteem van een kind zich alvast voor op de buitenwereld vol ziekmakers.

  Lees verder ...
 • 23-1-2019 - 9 Maandenbeurs

  Bezoek ons op de negenmaandenbeurs van 20 t/m 24 februari 2019 in de RAI Amsterdam!

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.82.52.91
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: