Bestellen
In samenwerking met

Na een maagverkleining kans op complicaties bij zwangerschap

Opvallend veel vrouwen met heftige buikkrampen kwamen de afgelopen jaren op het spreekuur in het ziekenhuis. Er bleek bij vrouwen met een maagverkleining iets anders aan de hand te zijn, hoewel er eerst gedacht werd dat het om normale zwangerschapsklachten ging. De darmen van deze vrouwen raken sneller bekneld, waardoor heten heel moeizaam of helemaal niet meer gaat, vertelde een obesitaschirurg. 

Kans op overlijden
Een derde loopt kans op een operatie waar een stuk afgestorven darm moet worden weggehaald, wanneer zwangere vrouwen met deze klachten pas na 48 uur worden geholpen. Maar liefst 10 procent van de moeders overlijdt tijdens of na zo'n operatie. 14 procent van de kinderen sterft. 

Door een maagverkleining ontstaat er meer ruimte in de buikholte. Als de baarmoeder tijdens de zwangerschap groeit, kan de dunne darm omhoog worden geduwd en in de knel raken. De obesitaschirurg raadt een maagverkleining niet af, maar adviseert wel om een zwangere vrouw met deze buikklachten sneller door te verwijzen naar een ziekenhuis met een specialisatie in obesitaschirurgie. 

 

 

 

Bron: Gezondheidsnet

actueel
 • 12-11-2018 - Meer aandacht voor stoppen van schreeuwen tegen baby

  Voor een baby van drie maanden kán schreeuwen erg zijn. Baby's van moeders die twee keer of vaker boos tegen ze geschreeuwd hebben toen ze huilden, bleken op hun vijfde of zesde jaar een hogere bloeddruk te hebben dan baby's van moeders die dat niet hadden gedaan. 

  Lees verder ...
 • 5-11-2018 - Spaanse vruchtbaarheidskliniek mag Nederlandse koppels met kinderwens blijven werven

  Een Spaanse vruchtbaarheidskliniek die wensouders werft in Nederland voor anonieme eiceldonatie kan daar voorlopig mee door gaan. De klacht die tegen de kliniek werd ingediend is volgens de Reclame Code Commissie (RCC) ongegrond.

  Lees verder ...
 • 31-10-2018 - Basisbehoefte van iedere baby; aanraken!

  Huid-op-huidcontact in de eerste dagen na de geboorte heeft een blijvend effect op de intellectuele capaciteiten en ontwikkelen kinderen die veel gedragen worden zich motorisch beter. Terwijl nog niet zo lang geleden men dacht dat een baby verwend werd als je hem oppakte omdat hij huilde. 

  Lees verder ...
 • 26-10-2018 - Aanstaande ouders niet altijd op de hoogte van kans op miskraam

  Een miskraam krijgen is zeer verdrietig en aanstaande ouders zijn zich niet altijd bewust van de kans dat hen dit kan overkomen. Exacte cijfers zijn moeilijk te geven maar ongeveer één op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.221.75.115
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: