Bestellen
In samenwerking met

Onderzoek naar een vroege herkenning van ADHD

De ROAD (Risico op ontwikkeling van ADHD) studie is een grote landelijke studie naar het in kaart brengen van vroege signalen van ADHD bij een kind en onderzoekt hoe de omgeving en aanleg invloed hebben op deze signalen. Vaak krijgen kinderen de diagnose ADHD als zij op de basisschool zitten, maar de ouders merken vaak al eerder dat het kind zich anders ontwikkeld dan de rest. Als er bekend is wat de risicofactoren zijn op jonge leeftijd voor het ontwikkelen van ADHD, kan er onderzocht worden om de symptomen van ADHD minder ernstig te maken of zelfs te voorkomen.

Voor dit onderzoek zoekt de ROAD studie nog deelnemers. De deelnemers moeten aan de volgende twee voorwaarden voldoen:

 • Als ze in verwachting zijn van een kindje.
 • Eén van de twee biologische ouders moet zelf de diagnose ADHD hebben.

Heb jij iemand onder controle die hier geschikt voor is? Dan kan die persoon zich aanmelden via de website; www.vroegherkenningadhd.nl of via de mail; info@vroegherkenningadhd.nl . Verder komt de ROAD studie graag in contact met zorgprofessionals die een bijdrage willen leveren aan het onderzoek.

Deze studie wordt geleid door het UMGCC Groningen, het Radboudumc, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Karakter en met patiënt- en belangenverenigingen. Daarnaast werken er ook een aantal (geboorte) zorgprofessionals mee.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de website. Voor vragen kan je altijd mailen naar het bovenstaande mailadres of bellen; 06-2564 88 72.

actueel
 • 25-7-2022 - Verplichte bedenktermijn bij abortus vervalt

  Per 1 januari 2023 zal de verplichte minimale bedenktermijn voor de afbreking van zwangerschappen vervallen. De ministerraad heeft ingestemd met de bekrachtiging van het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamer, hiermee wordt de Wet afbreking zwangerschappen gewijzigd.

  Lees verder ...
 • 7-7-2022 - Onderzoek naar een vroege herkenning van ADHD

  De ROAD (Risico op ontwikkeling van ADHD) studie is een grote landelijke studie naar het in kaart brengen van vroege signalen van ADHD bij een kind en onderzoekt hoe de omgeving en aanleg invloed hebben op deze signalen.

  Lees verder ...
 • 6-7-2022 - Webinar over schildklierziektes en zwangerschap

  Dr. Tim Korevaar en Schildklier Organisatie Nederland (SON) houden een speciaal webinar over schildklieraandoeningen tijdens de zwangerschap. Hiermee hopen ze de eventuele problemen die een niet goed werkende schildklier kan veroorzaken onder de aandacht te brengen. 

  Lees verder ...
 • 3-7-2022 - Veel zwangere vrouwen werken te hard

  Uit een onderzoek van de afdeling Verloskunde in Amsterdam UMC blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen werkt in onveilige omstandigheden. Dit kan nadelig zijn voor de vrouw en de baby. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.238.225.8
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: