Bestellen
In samenwerking met

Onderzoek naar een vroege herkenning van ADHD

De ROAD (Risico op ontwikkeling van ADHD) studie is een grote landelijke studie naar het in kaart brengen van vroege signalen van ADHD bij een kind en onderzoekt hoe de omgeving en aanleg invloed hebben op deze signalen. Vaak krijgen kinderen de diagnose ADHD als zij op de basisschool zitten, maar de ouders merken vaak al eerder dat het kind zich anders ontwikkeld dan de rest. Als er bekend is wat de risicofactoren zijn op jonge leeftijd voor het ontwikkelen van ADHD, kan er onderzocht worden om de symptomen van ADHD minder ernstig te maken of zelfs te voorkomen.

Voor dit onderzoek zoekt de ROAD studie nog deelnemers. De deelnemers moeten aan de volgende twee voorwaarden voldoen:

 • Als ze in verwachting zijn van een kindje.
 • Eén van de twee biologische ouders moet zelf de diagnose ADHD hebben.

Heb jij iemand onder controle die hier geschikt voor is? Dan kan die persoon zich aanmelden via de website; www.vroegherkenningadhd.nl of via de mail; info@vroegherkenningadhd.nl . Verder komt de ROAD studie graag in contact met zorgprofessionals die een bijdrage willen leveren aan het onderzoek.

Deze studie wordt geleid door het UMGCC Groningen, het Radboudumc, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Karakter en met patiënt- en belangenverenigingen. Daarnaast werken er ook een aantal (geboorte) zorgprofessionals mee.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de website. Voor vragen kan je altijd mailen naar het bovenstaande mailadres of bellen; 06-2564 88 72.

actueel
 • 14-9-2023 - Podcastserie Ontroostbaar geeft inzicht in impact van huilbaby

  Hoe is het om een baby te hebben die bovenmatig veel huilt? En wat kun je dan doen? De nieuwe, driedelige podcastserie Ontroostbaar biedt betrouwbare informatie. 

  Lees verder ...
 • 11-9-2023 - Geboortezorg Vakdag 2024 - Nieuwe locatie!

  Het duurt nog even, maar achter de schermen zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Geboortezorg Vakdag van 2024. Die zal niet zoals je gewend bent in februari zijn, maar in april. Ook hebben we gekozen voor een andere entourage. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...
 • 24-7-2023 - Uitstel aanlevering indicatoren Integrale geboortezorg 2022

  Zorginstituut Nederland verleent zorgaanbieders tot uiterlijk 1 mei 2024 uitstel om een deel van hun indicatoren Integrale geboortezorg aan te leveren. Het gaat om de indicatoren 1 tot en met 5, 7, 8 en 9B over verslagjaar 2022.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.204.181.91
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: