Bestellen
In samenwerking met

Samen op reis

Elke verloskundige weet hoe belangrijk de begeleiding bij een zwangerschap is en dat de counseling PNS moet worden voldaan volgens de criteria. Naast deze twee eisen moet je als verloskundige een open en nieuwgierige houding hebben, want zo leer je steeds meer. In deze bijscholing wisselen de deelnemers en hun collega’s hun ervaringen, vooroordelen en opvattingen uit op een spelende manier. Tijdens het spel ‘Samen op reis’.

Een serious game

De bijscholing ‘Samen op reis’ is een serious game. Dit is een spel, maar met meer doelen dan alleen amuseren. Bij het spel kan je als deelnemer reiziger zijn of reisleider. Eenmaal de rollen verdeeld gaat het groepje reizigers met de leider op ontdekkingstocht door verschillende soorten zwangerschappen. Tijdens deze verschillende soorten zwangerschappen in verschillende scenario’s wisselen de verloskundigen met elkaar hun kennis uit en hierdoor leren de deelnemers van elkaar.

‘Samen op reis’ is ontwikkeld door twee ontwerpers en zij hebben dit spel in een vorm gecreëerd die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de counselors. Daarnaast geeft het spel de handvatten om tijdens de verschillende scenario’s wél de zwangere in het middelpunt te brengen.

Het onderzoek

Het spel is gebaseerd op het onderzoek #jouwkeuzeonzezorg uit 2020. Bij dit onderzoek zoomde ze vooral in op de counseling en het besluitvormingsproces bij prenatale screening in Noordoost Nederland. Met dit onderzoek hoopte ze beter inzicht te krijgen in de wensen, aannames en belevenissen van beide gebruikersgroepen, dus de zorggevers en de zorgnemers. Ook werd het besluitvormingsproces beter in kaart gebracht.

Wil je meer weten of dit onderzoek of het spel? Ga dan naar: www.bijscholingcounseling.n

actueel
 • 3-7-2022 - Veel zwangere vrouwen werken te hard

  Uit een onderzoek van de afdeling Verloskunde in Amsterdam UMC blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen werkt in onveilige omstandigheden. Dit kan nadelig zijn voor de vrouw en de baby. 

  Lees verder ...
 • 26-6-2022 - Binnenkort kunnen vrouwen niet meer bevallen in Schiedam

  De krapte op de arbeidsmarkt is overal te merken. Op de verlos-, kraam-, en neonatologie afdelingen van het Franciscus Vlietland in Schiedam is er een groot tekort aan specialisten. Zo groot zelfs dat deze afdelingen samen moeten worden gevoegd met dezelfde afdelingen van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

  Lees verder ...
 • 15-6-2022 - Maak een zwangerschapsdepressie bespreekbaar

  Een depressie tijdens of na de zwangerschap heeft een grote impact op de baby. Dit meldt Christine Dunkel Schetter, hoogleraar psychologie en psychiatrie van de Universiteit van Californië (UCLA). 

  Lees verder ...
 • 10-6-2022 - Zitgedrag vaders heeft invloed op het kind

  Dat de levensstijl van de moeder invloed heeft op haar baby, is al vaak onderzocht en oud nieuws. Alleen er is niet veel onderzoek gedaan naar wat voor invloed de levensstijl van de vader heeft op zijn baby. Maar dit heeft meer impact dan verwacht, blijkt uit onderzoek.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.235.78.122
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: