Bestellen
In samenwerking met

Samen op reis

Elke verloskundige weet hoe belangrijk de begeleiding bij een zwangerschap is en dat de counseling PNS moet worden voldaan volgens de criteria. Naast deze twee eisen moet je als verloskundige een open en nieuwgierige houding hebben, want zo leer je steeds meer. In deze bijscholing wisselen de deelnemers en hun collega’s hun ervaringen, vooroordelen en opvattingen uit op een spelende manier. Tijdens het spel ‘Samen op reis’.

Een serious game

De bijscholing ‘Samen op reis’ is een serious game. Dit is een spel, maar met meer doelen dan alleen amuseren. Bij het spel kan je als deelnemer reiziger zijn of reisleider. Eenmaal de rollen verdeeld gaat het groepje reizigers met de leider op ontdekkingstocht door verschillende soorten zwangerschappen. Tijdens deze verschillende soorten zwangerschappen in verschillende scenario’s wisselen de verloskundigen met elkaar hun kennis uit en hierdoor leren de deelnemers van elkaar.

‘Samen op reis’ is ontwikkeld door twee ontwerpers en zij hebben dit spel in een vorm gecreëerd die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de counselors. Daarnaast geeft het spel de handvatten om tijdens de verschillende scenario’s wél de zwangere in het middelpunt te brengen.

Het onderzoek

Het spel is gebaseerd op het onderzoek #jouwkeuzeonzezorg uit 2020. Bij dit onderzoek zoomde ze vooral in op de counseling en het besluitvormingsproces bij prenatale screening in Noordoost Nederland. Met dit onderzoek hoopte ze beter inzicht te krijgen in de wensen, aannames en belevenissen van beide gebruikersgroepen, dus de zorggevers en de zorgnemers. Ook werd het besluitvormingsproces beter in kaart gebracht.

Wil je meer weten of dit onderzoek of het spel? Ga dan naar: www.bijscholingcounseling.n

actueel
 • 27-9-2022 - Levensreddend middel voor baby's tegen RS-virus

  Jaarlijks belanden er in Nederland 150 tot 200 baby’s met het RS-virus (respiratoir syncytieel virus) op de IC. Wereldwijd is het RS-virus de tweede doodsoorzaak bij zuigelingen. Onderzoekers van Amsterdam UMC ontdekten een antistof die beschermt tegen dit voor pasgeborenen levensbedreigende virus.

  Lees verder ...
 • 26-9-2022 - KNOV kiest voor bestuur van professionals

  De leden van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) hebben op vrijdag 9 september vijf nieuwe bestuursleden benoemd voor een periode van drie jaar.

  Lees verder ...
 • 20-9-2022 - Verplichte bedenktermijn bij abortus vervalt

  Per 1 januari 2023 zal de verplichte minimale bedenktermijn voor de afbreking van zwangerschappen vervallen. De ministerraad heeft ingestemd met de bekrachtiging van het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamer, hiermee wordt de Wet afbreking zwangerschappen gewijzigd.

  Lees verder ...
 • 7-9-2022 - Onderzoek naar een vroege herkenning van ADHD

  De ROAD (Risico op ontwikkeling van ADHD) studie is een grote landelijke studie naar het in kaart brengen van vroege signalen van ADHD bij een kind en onderzoekt hoe de omgeving en aanleg invloed hebben op deze signalen.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.223.3.251
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: