Bestellen
In samenwerking met

Strong Babies-ISSHP Jonge Onderzoekers beurs

Pre-eclampsie is een belangrijke zwangerschapscomplicatie met impact op zowel de maternale als neonatale gezondheid. Onderzoek naar pre-eclampsie kan niet alleen de gezondheid van de moeder maar ook die van het (ongeboren) kind verbeteren.

Strong Babies vindt het belangrijk om jong talent in een vroeg stadium van hun carrière te stimuleren. Daarom initieert Strong Babies de ISSHP Jonge Onderzoekers beurs. 

Met speciale dank aan de genereuze steun van het Nederlands organisatiecomité van het 2018 Congress of the International Society for the Study of Hypertension in Pregnancy, reikt Strong Babies éénmalig in 2021/2022 drie persoonsgebonden beurzen uit van elk € 10.000-. Het bedrag moet besteed worden aan onderzoek gericht op pre-eclampsie.

Deze Call is specifiek gericht aan jonge onderzoekers, (klinisch) verloskundigen, (arts) onderzoekers / OIOS, basisartsen, A(N)IOS. Reeds gepromoveerde onderzoekers die maximaal 3 jaar na hun promotiedatum zijn, komen ook in aanmerking.

Dus grijp je kans en maak met hulp van deze ISSHP Jonge Onderzoekers beurs een start met je eigen onderzoek, of ontwikkel je verder als onderzoeker!

Aanmelden voor ISSHP beurs 

Deadline indienen
De deadline voor het indienen van de aanvraag is 15 december 2021. Strong Babies streeft ernaar om uiterlijk 1 maart uitsluitsel te geven over het al dan niet toekennen van de persoonsgebonden beurs. Aanvragen die na de bovenstaande deadline worden ingediend, kunnen we helaas niet in behandeling nemen. Vragen of extra informatie? wetenschap@strongbabies.nl

actueel
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 17-11-2021 - Strong Babies-ISSHP Jonge Onderzoekers beurs

  Strong Babies initieert de ISSHP Jonge Onderzoekers beurs en reikt éénmalig in 2021/2022 drie persoonsgebonden beurzen uit van elk € 10.000-. Het bedrag moet besteed worden aan onderzoek gericht op pre-eclampsie. 

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 15-10-2021 - Begeleiding barende vrouw onder druk

  Het wordt steeds lastiger om bevallende vrouwen de benodigde zorg te leveren. De druk op ziekenhuizen neemt toe. Verloskundigen hebben meer moeite om een verloskamer te vinden voor hun cliënten. Hierdoor maken ze zich zorgen over de veiligheid van de ongeboren baby’s en de moeders.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.234.191.202
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: