Bestellen
In samenwerking met

Strongbabies: terugbrengen van vroeggeboortes

9 september is de Nationale Dag van de Geboorte. Op deze dag vieren we niet alleen dat het grootste gedeelte van de baby’s gezond ter wereld komt, maar staan we ook stil bij de 10% waarbij dit niet het geval is.

Ambitie 
Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboortes met 30% terug te brengen. Dat betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. En richt zich daarbij op een betere opsporing, behandeling en preventie van ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte én van aangeboren afwijkingen.

Onderzoek Covid & Zwangerschap
Eén van de onderzoeken waar Strong Babies aan bijdraagt is het PREPARE onderzoek. Deze studie richt zich op het zoeken naar mogelijke oorzaken van het lagere aantal vroeggeboortes tijdens de eerste lockdown vanwege corona. 

In Nederland en verschillende andere landen werden direct na de coronamaatregelen (lockdown) aanzienlijk minder vroeggeboortes geregistreerd. Het PREPARE onderzoek wil bekijken wat de oorzaken hiervan waren. Is de zorg veranderd, of kwam het door schonere lucht? Zijn betere hygiëne, minder stress of gunstigere werkomstandigheden van invloed? Ook wil het onderzoekt PREPARE bekijken of andere zwangerschapsuitkomsten zijn veranderd, voor moeder en voor het kind. Hierdoor hopen ze meer te kunnen leren over hoe we vroeggeboorte kunnen voorkomen in de toekomst en over wat vrouwen nodig hebben om zo veilig en gezond mogelijk zwanger te zijn en te bevallen.

Donaties
Dit grootschalige (internationale) onderzoek wordt in Nederland geleid vanuit het Erasmus MC en het Amsterdam UMC. Ook verschillende belangenorganisaties, waaronder Strong Babies, zetten zich in om geld in te zamelen voor dit wetenschappelijke onderzoek. Alleen met jouw hulp kan dit wetenschappelijk onderzoek plaatshebben. Voor dit onderzoek is nog veel geld nodig.

Lees meer over PREPARE.

actueel
 • 9-9-2021 - Strong Babies: terugbrengen van vroeggeboortes

  Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboortes met 30% terug te brengen. Dat betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie.

  Lees verder ...
 • 1-9-2021 - Geboortezorg Vakdag voor kraamverzorgenden

  Hét online event voor de geboortezorgprofessional vindt plaats op 1 en 2 november 2021. Kon je er de voorgaande editie helaas niet bij zijn, dan kun je de cursussen inclusief accreditatiepunten alsnog volgen.

  Lees verder ...
 • 1-9-2021 - Geboortezorg Vakdag voor verloskundigen

  Het online event voor de geboortezorgprofessional vindt plaats op 1 en 2 november 2021. Kon je er de voorgaande editie helaas niet bij zijn, dan kun je de cursussen inclusief accreditatiepunten alsnog volgen.

  Lees verder ...
 • 30-8-2021 - Gezonde kinderen

  De eerste duizend dagen van een kind is bepalend voor zijn of haar toekomst. Het voorspelt hoe de fysieke en mentale gezondheid is op de lange termijn. Bij een derde van de zwangeren binnen Generation R zijn de omstandigheden niet optimaal, waardoor kinderen al met een achterstand worden geboren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.238.132.225
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: