Bestellen
In samenwerking met

Tientallen baby's vast in Oekraïne

Sinds het uitbreken van de oorlog staan de levens van de mensen in Oekraïne helemaal op de kop. Ook die van de kleinsten en zij hebben zelf nog niet eens door dat hun geplande leventje nu helemaal in de war is. Een voorbeeld hiervan is dat tientallen baby’s van Oekraïense draagmoeders momenteel niet worden opgehaald door hun ouders. Deze kunnen of durven dit nu niet. Hierdoor liggen de baby’s nu te wachten in schuilkelders met een aantal verzorgers.

Evacuatie

De stichting Growing Families probeert zoveel mogelijk baby’s te evacueren en naar de ouders te brengen. Zij helpen koppels over de hele wereld. Sommige baby’s zijn al gered, maar dit kostte veel moeite. Sam Everingham, de eigenaar van de stichting, zegt het volgende erover; ‘’We proberen de baby’s vanuit ziekenhuizen en schuilkelders naar de grensgebieden te krijgen zodat hun ouders ze kunnen ophalen, maar er zijn geboortecertificaten en reisdocumenten nodig. Het kantoor voor die certificaten is dicht.’’

Verder meld Everingham dat de draagmoeders zelf niet graag willen reizen. Dit komt doordat ze nu graag bij hun eigen familie willen zijn of fysiek niet in staat zijn om te reizen.

Draagmoeders

Dat er zoveel baby’s van draagmoeders zijn is niet raar, want de draagmoederindustrie is erg groot in Oekraïne. Het is namelijk wettelijk toegestaan en het is redelijk goedkoop. Een draagmoeder kost in Oekraïne zo’n 30.000 à 70.000 dollar. In de VS zal je voor een draagmoeder al snel 300.000 dollar kwijt zijn.

De meeste Oekraïense draagmoeders zijn vrouwen die het extra geld hard nodig hebben. Het draagmoederschap is meestal een tweede baantje voor hen.

 

 

actueel
 • 15-5-2022 - Neusdruppels tegen een herseninfarct

  Wetenschappers van het UMC Utrecht begonnen twaalf jaar geleden met een onderzoek naar neusdruppels die een beschadiging van een herseninfarct bij pasgeborene kan voorkomen. In de neusdruppels zitten stamcellen die de beschadigde plek van de hersenen moet behandelen.

  Lees verder ...
 • 1-5-2022 - Alles over de baarmoeder

  De baarmoeder; hét orgaan die ervoor zorgt dat wij als mensen op deze aardbol rondlopen. Alleen is de baarmoeder naast het dragen van een kind voor veel meer functies in jouw lichaam belangrijk. Het orgaan zorgt ook voor de maandelijkse bloedingen en voor het genot tijdens het vrijen.

  Lees verder ...
 • 24-4-2022 - Angst voor het bevallen

  Een kinderwens hebben, maar bang zijn voor de pijn van de bevalling en hierdoor niet zwanger willen worden. Deze extreme angst heet tokofobie. De reden voor deze heftige angst kan verschillende oorzaken hebben; vroegere trauma’s of een extreme doodsangst.

  Lees verder ...
 • 16-4-2022 - Flesvoeding; iets van de huidige tijd?

  Je hoort het wel vaker; mensen die beweren dat flesvoeding te kunstmatig is voor je kindje en borstvoeding beter werkt. Alleen is dit wel zo? Is flesvoeding iets wat de afgelopen decennia pas tot stand is gekomen?

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.25.51
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: