Bestellen
In samenwerking met

Twee keer bevallen van hetzelfde kind

Nee, je hebt de titel echt goed gelezen. Een vrouw in de VS is namelijk twee keer bevallen van hetzelfde kind. Nu is één bevalling per kind al heftig genoeg, laat staan twee! De vrouw zelf is er gelukkig weer helemaal bovenop en is blij met haar kersverse zoon. Op TikTok plaatste ze een video waarin ze de dubbele bevalling van haar zoontje uitlegde.

‘’Toen mijn zoontje 19 weken was, kwamen de dokters erachter dat hij leed aan een openruggetje. In het ziekenhuis vertelden ze mij dat mijn kind hersendood ter wereld zal komen. Dus toen heb ik ervoor gekozen om een operatie te laten uitvoeren tijdens mijn zwangerschap om zijn ruggetje te maken,’’ legt mode- en lifestylevlogger Jaiden Ashlea uit in de TikTok video. ‘’Dus hebben ze tijdens de zwangerschap mijn baarmoeder opengemaakt en het kindje naar de bovenkant laten drijven. Zo konden ze goed bij het ruggetje. Na de operatie ging de baby weer mijn baarmoeder in en deze werd op zijn beurt weer dichtgemaakt.’’ Met de baby van Jaiden Ashlea gaat het, net zoals met de moeder, goed. ‘’Na de operatie was ik nog 11 weken zwanger van mijn zoontje en tijdens de bevalling is eigenlijk alles goed gegaan.’’

Het zoontje van de mode- en lifestylevlogger heeft aan deze operatie naast een geheelde rug ook nog wat anders overgehouden; twee verjaardagen namelijk. ‘’We vieren nu zijn Birthday en zijn Buttday. De Birthday wordt gewoon gevierd op de dag wanneer hij geboren is en op de Buttday vieren we de geslaagde operatie,’’ vertelt de kersverse moeder. Dat de tweede dag Buttday heet, komt doordat tijdens de operatie het kindje met zijn kont omhoog lag.

actueel
 • 27-9-2022 - Levensreddend middel voor baby's tegen RS-virus

  Jaarlijks belanden er in Nederland 150 tot 200 baby’s met het RS-virus (respiratoir syncytieel virus) op de IC. Wereldwijd is het RS-virus de tweede doodsoorzaak bij zuigelingen. Onderzoekers van Amsterdam UMC ontdekten een antistof die beschermt tegen dit voor pasgeborenen levensbedreigende virus.

  Lees verder ...
 • 26-9-2022 - KNOV kiest voor bestuur van professionals

  De leden van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) hebben op vrijdag 9 september vijf nieuwe bestuursleden benoemd voor een periode van drie jaar.

  Lees verder ...
 • 20-9-2022 - Verplichte bedenktermijn bij abortus vervalt

  Per 1 januari 2023 zal de verplichte minimale bedenktermijn voor de afbreking van zwangerschappen vervallen. De ministerraad heeft ingestemd met de bekrachtiging van het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamer, hiermee wordt de Wet afbreking zwangerschappen gewijzigd.

  Lees verder ...
 • 7-9-2022 - Onderzoek naar een vroege herkenning van ADHD

  De ROAD (Risico op ontwikkeling van ADHD) studie is een grote landelijke studie naar het in kaart brengen van vroege signalen van ADHD bij een kind en onderzoekt hoe de omgeving en aanleg invloed hebben op deze signalen.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.223.3.251
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: