Bestellen
In samenwerking met

Twee keer bevallen van hetzelfde kind

Nee, je hebt de titel echt goed gelezen. Een vrouw in de VS is namelijk twee keer bevallen van hetzelfde kind. Nu is één bevalling per kind al heftig genoeg, laat staan twee! De vrouw zelf is er gelukkig weer helemaal bovenop en is blij met haar kersverse zoon. Op TikTok plaatste ze een video waarin ze de dubbele bevalling van haar zoontje uitlegde.

‘’Toen mijn zoontje 19 weken was, kwamen de dokters erachter dat hij leed aan een openruggetje. In het ziekenhuis vertelden ze mij dat mijn kind hersendood ter wereld zal komen. Dus toen heb ik ervoor gekozen om een operatie te laten uitvoeren tijdens mijn zwangerschap om zijn ruggetje te maken,’’ legt mode- en lifestylevlogger Jaiden Ashlea uit in de TikTok video. ‘’Dus hebben ze tijdens de zwangerschap mijn baarmoeder opengemaakt en het kindje naar de bovenkant laten drijven. Zo konden ze goed bij het ruggetje. Na de operatie ging de baby weer mijn baarmoeder in en deze werd op zijn beurt weer dichtgemaakt.’’ Met de baby van Jaiden Ashlea gaat het, net zoals met de moeder, goed. ‘’Na de operatie was ik nog 11 weken zwanger van mijn zoontje en tijdens de bevalling is eigenlijk alles goed gegaan.’’

Het zoontje van de mode- en lifestylevlogger heeft aan deze operatie naast een geheelde rug ook nog wat anders overgehouden; twee verjaardagen namelijk. ‘’We vieren nu zijn Birthday en zijn Buttday. De Birthday wordt gewoon gevierd op de dag wanneer hij geboren is en op de Buttday vieren we de geslaagde operatie,’’ vertelt de kersverse moeder. Dat de tweede dag Buttday heet, komt doordat tijdens de operatie het kindje met zijn kont omhoog lag.

actueel
 • 3-7-2022 - Veel zwangere vrouwen werken te hard

  Uit een onderzoek van de afdeling Verloskunde in Amsterdam UMC blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen werkt in onveilige omstandigheden. Dit kan nadelig zijn voor de vrouw en de baby. 

  Lees verder ...
 • 26-6-2022 - Binnenkort kunnen vrouwen niet meer bevallen in Schiedam

  De krapte op de arbeidsmarkt is overal te merken. Op de verlos-, kraam-, en neonatologie afdelingen van het Franciscus Vlietland in Schiedam is er een groot tekort aan specialisten. Zo groot zelfs dat deze afdelingen samen moeten worden gevoegd met dezelfde afdelingen van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

  Lees verder ...
 • 15-6-2022 - Maak een zwangerschapsdepressie bespreekbaar

  Een depressie tijdens of na de zwangerschap heeft een grote impact op de baby. Dit meldt Christine Dunkel Schetter, hoogleraar psychologie en psychiatrie van de Universiteit van Californië (UCLA). 

  Lees verder ...
 • 10-6-2022 - Zitgedrag vaders heeft invloed op het kind

  Dat de levensstijl van de moeder invloed heeft op haar baby, is al vaak onderzocht en oud nieuws. Alleen er is niet veel onderzoek gedaan naar wat voor invloed de levensstijl van de vader heeft op zijn baby. Maar dit heeft meer impact dan verwacht, blijkt uit onderzoek.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.235.78.122
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: