Bestellen
In samenwerking met

Twee keer bevallen van hetzelfde kind

Nee, je hebt de titel echt goed gelezen. Een vrouw in de VS is namelijk twee keer bevallen van hetzelfde kind. Nu is één bevalling per kind al heftig genoeg, laat staan twee! De vrouw zelf is er gelukkig weer helemaal bovenop en is blij met haar kersverse zoon. Op TikTok plaatste ze een video waarin ze de dubbele bevalling van haar zoontje uitlegde.

‘’Toen mijn zoontje 19 weken was, kwamen de dokters erachter dat hij leed aan een openruggetje. In het ziekenhuis vertelden ze mij dat mijn kind hersendood ter wereld zal komen. Dus toen heb ik ervoor gekozen om een operatie te laten uitvoeren tijdens mijn zwangerschap om zijn ruggetje te maken,’’ legt mode- en lifestylevlogger Jaiden Ashlea uit in de TikTok video. ‘’Dus hebben ze tijdens de zwangerschap mijn baarmoeder opengemaakt en het kindje naar de bovenkant laten drijven. Zo konden ze goed bij het ruggetje. Na de operatie ging de baby weer mijn baarmoeder in en deze werd op zijn beurt weer dichtgemaakt.’’ Met de baby van Jaiden Ashlea gaat het, net zoals met de moeder, goed. ‘’Na de operatie was ik nog 11 weken zwanger van mijn zoontje en tijdens de bevalling is eigenlijk alles goed gegaan.’’

Het zoontje van de mode- en lifestylevlogger heeft aan deze operatie naast een geheelde rug ook nog wat anders overgehouden; twee verjaardagen namelijk. ‘’We vieren nu zijn Birthday en zijn Buttday. De Birthday wordt gewoon gevierd op de dag wanneer hij geboren is en op de Buttday vieren we de geslaagde operatie,’’ vertelt de kersverse moeder. Dat de tweede dag Buttday heet, komt doordat tijdens de operatie het kindje met zijn kont omhoog lag.

actueel
 • 14-9-2023 - Podcastserie Ontroostbaar geeft inzicht in impact van huilbaby

  Hoe is het om een baby te hebben die bovenmatig veel huilt? En wat kun je dan doen? De nieuwe, driedelige podcastserie Ontroostbaar biedt betrouwbare informatie. 

  Lees verder ...
 • 11-9-2023 - Geboortezorg Vakdag 2024 - Nieuwe locatie!

  Het duurt nog even, maar achter de schermen zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Geboortezorg Vakdag van 2024. Die zal niet zoals je gewend bent in februari zijn, maar in april. Ook hebben we gekozen voor een andere entourage. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...
 • 24-7-2023 - Uitstel aanlevering indicatoren Integrale geboortezorg 2022

  Zorginstituut Nederland verleent zorgaanbieders tot uiterlijk 1 mei 2024 uitstel om een deel van hun indicatoren Integrale geboortezorg aan te leveren. Het gaat om de indicatoren 1 tot en met 5, 7, 8 en 9B over verslagjaar 2022.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.204.181.91
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: