Bestellen
In samenwerking met

Uitstel aanlevering indicatoren Integrale geboortezorg 2022

Zorginstituut Nederland verleent zorgaanbieders tot uiterlijk 1 mei 2024 uitstel om een deel van hun indicatoren Integrale geboortezorg aan te leveren. Het gaat om de indicatoren 1 tot en met 5, 7, 8 en 9B over verslagjaar 2022.

Aanlevering nog niet volledig
De aanlevering is al een keer eerder uitgesteld. Het blijkt echter nog steeds niet mogelijk om betrouwbare scores te berekenen omdat de aanlevering nog niet volledig is. Dat komt door technische problemen. Daarom is nu besloten deze indicatoren uiterlijk 1 mei 2024 bij het Zorginstituut aan te leveren, gelijktijdig met de indicatoren over verslagjaar 2023. Het Zorginstituut publiceert de indicatoren over beide verslagjaren dan begin mei 2024 op de website Zorginzicht. De indicatoren 6 (borstvoeding) 9A, (cliëntervaringen) en 10, 11 en 12 (klantpreferenties) over verslagjaar 2022 zijn begin mei 2023 al wel gepubliceerd.

Technische problemen Verloskundige Informatie Systemen
De technische problemen in de Verloskundige Informatie Systemen (VIS) zijn nog niet opgelost. Systemen om data uit te wisselen sluiten niet goed op elkaar aan. Dit gaat voor verloskundigenpraktijken gepaard met extra kosten die softwareleveranciers van hen vragen en met extra administratieve lasten door foutmeldingen bij de aanlevering. Voor een deel van de verloskundigenpraktijken waren deze extra kosten de reden om niet aan te leveren. Landelijk ontbreken daardoor over verslagjaar 2022 nog te veel eerstelijnsdata (ongeveer 60.000; 36%) om betrouwbare indicatoren te kunnen berekenen.

Werken aan een oplossing
De aanleverproblemen bij de softwareleveranciers zijn de laatste jaren al vaker gesignaleerd en aangekaart. Het Zorginstituut heeft alle betrokken partijen nogmaals uitdrukkelijk aangespoord om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich tot het uiterste in te spannen om de aanlevering alsnog compleet te maken. Hier wordt door alle betrokken partijen hard aan gewerkt. Perined, BabyConnect, de KNOV en VWS maken zich sterk om de aanleverproblemen op te lossen.

 

Bron: Zorginstituut Nederland

actueel
 • 14-9-2023 - Podcastserie Ontroostbaar geeft inzicht in impact van huilbaby

  Hoe is het om een baby te hebben die bovenmatig veel huilt? En wat kun je dan doen? De nieuwe, driedelige podcastserie Ontroostbaar biedt betrouwbare informatie. 

  Lees verder ...
 • 11-9-2023 - Geboortezorg Vakdag 2024 - Nieuwe locatie!

  Het duurt nog even, maar achter de schermen zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Geboortezorg Vakdag van 2024. Die zal niet zoals je gewend bent in februari zijn, maar in april. Ook hebben we gekozen voor een andere entourage. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...
 • 24-7-2023 - Uitstel aanlevering indicatoren Integrale geboortezorg 2022

  Zorginstituut Nederland verleent zorgaanbieders tot uiterlijk 1 mei 2024 uitstel om een deel van hun indicatoren Integrale geboortezorg aan te leveren. Het gaat om de indicatoren 1 tot en met 5, 7, 8 en 9B over verslagjaar 2022.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.204.181.91
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: