Bestellen
In samenwerking met

Vergrote kans op astma door geboorte in hooikoortsseizoen

Dat blijkt uit een nieuwe studie waarover welingelichtekringen.nl bericht. Een groep internationale wetenschappers onderzocht bijna 2.600 baby's in Australië, Duitsland en Denemarken. De onderzoekers ontdekten dat baby's die werden geboren als er veel pollen in de lucht zaten, een verhoogd aantal antilichaampjes in het bloed hadden. In alle onderzochte landen was het niveau van immunoglobuline E (IgE) in het navelstrengbloed van de kinderen verhoogd, wat wijst op een grotere kans op allergieën. 

Voor Australische baby's was het niveau van de antistof het hoogst in oktober en december, dus tijdens de piek van het hooikoortsseizoen op het zuidelijk halfrond. Deense en Duitse kinderen hadden dan weer een duidelijke top in antilichaampjes in april.

Opmerkelijk genoeg was er een beschermend effect voor baby's van wie de moeder het hele pollenseizoen zwanger was. Een Australische professor legt uit dat ze ontdekten dat deze kinderen juist minder antistoffen in hun bloed hadden. Dit was een verrassende bevinding. Het lijkt er dus op dat het mogelijk is om weerstand te ontwikkelen tegen hooikoorts en astma. 

 

 

 

 

Bron: welingelichtekringen.nl, vakbladvroeg

actueel
 • 14-6-2019 - CBF Erkenning voor Fonds Gezond Geboren

  Fonds Gezond geboren heeft de Erkenning ontvangen van het Centraal bureau Fondsenwerving (CBF). Hiermee is verzekerd dat elke bijdrage betrouwbaar wordt besteed en ten goede komt aan onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Hierdoor kan elke donatie direct bijdragen aan de ambitie om babysterfte in Nederland terug te dringen.

  Lees verder ...
 • 13-6-2019 - Risico vermindert door natuurlijk bevallen na eerdere keizersnede

  Als een vrouw eerder is bevallen met een keizersnede, dan kan zij bij een volgende bevalling kiezen voor opnieuw een (geplande) keizersnede of een vaginale bevalling. Vrouwen die dan natuurlijk bevallen, hebben de minste risico's. De meeste risico's hebben vrouwen die tijdens een natuurlijke bevalling uiteindelijk toch een spoedkeizersnede moeten ondergaan.

  Lees verder ...
 • 23-5-2019 - Veganistisch eten tijdens zwangerschap wordt afgeraden

  Veganistisch eten tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding, is niet goed voor de kinderen. De Belgische Koninklijke Academie voor Geneeskunde zegt dat baby’s hierdoor zwakkere botten krijgen en een motorische ontwikkelingsachterstand oplopen. Ook jonge kinderen kunnen beter niet veganistisch eten, zegt de academie. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

  Lees verder ...
 • 24-4-2019 - Stimuleringsprogramma ondersteunt gemeenten in kansrijke start

  Pharos ondersteunt gemeenten om te komen tot een gezamenlijke aanpak van het actieprogramma Kansrijke Start. Met deze aanpak bieden gemeenten kinderen die geboren worden in een kwetsbare situatie een betere kans.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.215.161.19
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: