Bestellen
In samenwerking met

Vergrote kans op astma door geboorte in hooikoortsseizoen

Dat blijkt uit een nieuwe studie waarover welingelichtekringen.nl bericht. Een groep internationale wetenschappers onderzocht bijna 2.600 baby's in Australië, Duitsland en Denemarken. De onderzoekers ontdekten dat baby's die werden geboren als er veel pollen in de lucht zaten, een verhoogd aantal antilichaampjes in het bloed hadden. In alle onderzochte landen was het niveau van immunoglobuline E (IgE) in het navelstrengbloed van de kinderen verhoogd, wat wijst op een grotere kans op allergieën. 

Voor Australische baby's was het niveau van de antistof het hoogst in oktober en december, dus tijdens de piek van het hooikoortsseizoen op het zuidelijk halfrond. Deense en Duitse kinderen hadden dan weer een duidelijke top in antilichaampjes in april.

Opmerkelijk genoeg was er een beschermend effect voor baby's van wie de moeder het hele pollenseizoen zwanger was. Een Australische professor legt uit dat ze ontdekten dat deze kinderen juist minder antistoffen in hun bloed hadden. Dit was een verrassende bevinding. Het lijkt er dus op dat het mogelijk is om weerstand te ontwikkelen tegen hooikoorts en astma. 

 

 

 

 

Bron: welingelichtekringen.nl, vakbladvroeg

actueel
 • 23-9-2019 - Baby's die via een keizersnede zijn geboren hebben ander darmflora

  Darmmicrobioom - ook wel darmflora genoemd - is het geheel van micro-organismen dat zich in het maag-darmstelsel bevindt. Je kan het ook zien als bacteriekolonies. Uit onderzoek blijkt dat baby's die via het geboortekanaal ter wereld komen, andere bacteriekolonies hebben in hun darmen dan baby's die via een keizersnede worden geboren. 

  Lees verder ...
 • 18-9-2019 - Lengte premature baby opmeten via scanner buiten couveuse

  Met een meetlat de couveuse in en je dan een weg manoeuvreren door een wirwar van zuurstof- en voedingskabel. Dát is wat verpleegkundigen nu wekelijks te doen staat om de lengte van een te vroeg geboren baby op te meten. Een babyscanner lijkt het ei van Columbus: deze verricht de meting namelijk buiten de couveuse.

  Lees verder ...
 • 16-9-2019 - Inkomen daalt van moeder in de twee jaar na geboorte eerste kind

  Het gemiddelde inkomen van vrouwen daalt sterk in de eerste twee jaar na de geboorte van het eerste kind, terwijl er slechts een zeer beperkt effect is op het inkomen van mannen. Het verschil wordt niet kleiner in de eerste acht jaar na de geboorte. 

  Lees verder ...
 • 12-8-2019 - Er is een app in ontwikkeling die inschat of een baby te vroeg geboren zal worden

  Er is een app in ontwikkeling, gebaseerd op een algoritme, die voorspelt of een baby te vroeg geboren zal worden. De software is nog in volle ontwikkeling en wordt gemaakt door IDlab, een onderzoeksgroep van Imec aan de Universiteit in Gent. Ook zou de software kunnen dienen voor mensen met migraine en dementie.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.233.55
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: