Bestellen
In samenwerking met

Webinar over schildklierziektes en zwangerschap

De schildklier is een orgaan in je keel en speelt een belangrijke rol bij veel processen van het menselijk lichaam. Vooral bij de stofwisseling van het lichaam, de klier geeft namelijk een bepaald hormoon af aan het bloed die ervoor zorgt dat het jouw lichaam eten omzet in energie.

Als er problemen ontstaan rondom de werking van de schildklier, kan dit veel complicaties met zich meebrengen. Zeker als je als vrouw zwanger bent. Schildklierproblemen tijdens de zwangerschap kunnen zorgen voor een vergrote kans op vroeggeboorte, een te laag geboorte gewicht en een zwangerschapsvergiftiging. Ook de neuropsychologische ontwikkeling van het kindje kan vertraagd worden als de moeder schilklierklachten heeft.

Meer aandacht

Veel mensen zijn zich onbewust van de gevolgen van schilklierproblemen. Volgens het RIVM hebben namelijk meer dan 302.400 vrouwen in Nederland tussen de 15-64 jaar schildklierproblemen of een schildklieraandoening. Veel vrouwen die vruchtbaar zijn, hebben dus problemen of een aandoening. Naast dat een goed werkende schildklier zorgt voor een ongecompliceerde zwangerschap en een goede ontwikkeling van het ongeboren kind, is het ook essentieel voor de bevruchting. De hormonen van de klier hebben namelijk invloed op de werking van de eierstokken.

Webinar

Vanwege de onwetendheid over dit onderwerp heeft de SON samen met internist-endocrinoloog dr. Tim Korevaar besloten een webinar te houden speciaal over schildklieraandoeningen en zwangerschappen.

Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
- de rol van schildklierhormoon bij zwanger worden en zijn;
- de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te traag werkende schildklier;
- de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te snel werkende schildklier;
- de T3/T4-combinatiebehandeling ;
- TPO-antistoffen;
- subklinische hypothyreoïdie.

Meer informatie is te vinden op: www.schildklier.nl

actueel
 • 25-7-2022 - Verplichte bedenktermijn bij abortus vervalt

  Per 1 januari 2023 zal de verplichte minimale bedenktermijn voor de afbreking van zwangerschappen vervallen. De ministerraad heeft ingestemd met de bekrachtiging van het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamer, hiermee wordt de Wet afbreking zwangerschappen gewijzigd.

  Lees verder ...
 • 7-7-2022 - Onderzoek naar een vroege herkenning van ADHD

  De ROAD (Risico op ontwikkeling van ADHD) studie is een grote landelijke studie naar het in kaart brengen van vroege signalen van ADHD bij een kind en onderzoekt hoe de omgeving en aanleg invloed hebben op deze signalen.

  Lees verder ...
 • 6-7-2022 - Webinar over schildklierziektes en zwangerschap

  Dr. Tim Korevaar en Schildklier Organisatie Nederland (SON) houden een speciaal webinar over schildklieraandoeningen tijdens de zwangerschap. Hiermee hopen ze de eventuele problemen die een niet goed werkende schildklier kan veroorzaken onder de aandacht te brengen. 

  Lees verder ...
 • 3-7-2022 - Veel zwangere vrouwen werken te hard

  Uit een onderzoek van de afdeling Verloskunde in Amsterdam UMC blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen werkt in onveilige omstandigheden. Dit kan nadelig zijn voor de vrouw en de baby. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.238.225.8
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: