Bestellen
In samenwerking met

Webinar over schildklierziektes en zwangerschap

De schildklier is een orgaan in je keel en speelt een belangrijke rol bij veel processen van het menselijk lichaam. Vooral bij de stofwisseling van het lichaam, de klier geeft namelijk een bepaald hormoon af aan het bloed die ervoor zorgt dat het jouw lichaam eten omzet in energie.

Als er problemen ontstaan rondom de werking van de schildklier, kan dit veel complicaties met zich meebrengen. Zeker als je als vrouw zwanger bent. Schildklierproblemen tijdens de zwangerschap kunnen zorgen voor een vergrote kans op vroeggeboorte, een te laag geboorte gewicht en een zwangerschapsvergiftiging. Ook de neuropsychologische ontwikkeling van het kindje kan vertraagd worden als de moeder schilklierklachten heeft.

Meer aandacht

Veel mensen zijn zich onbewust van de gevolgen van schilklierproblemen. Volgens het RIVM hebben namelijk meer dan 302.400 vrouwen in Nederland tussen de 15-64 jaar schildklierproblemen of een schildklieraandoening. Veel vrouwen die vruchtbaar zijn, hebben dus problemen of een aandoening. Naast dat een goed werkende schildklier zorgt voor een ongecompliceerde zwangerschap en een goede ontwikkeling van het ongeboren kind, is het ook essentieel voor de bevruchting. De hormonen van de klier hebben namelijk invloed op de werking van de eierstokken.

Webinar

Vanwege de onwetendheid over dit onderwerp heeft de SON samen met internist-endocrinoloog dr. Tim Korevaar besloten een webinar te houden speciaal over schildklieraandoeningen en zwangerschappen.

Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
- de rol van schildklierhormoon bij zwanger worden en zijn;
- de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te traag werkende schildklier;
- de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te snel werkende schildklier;
- de T3/T4-combinatiebehandeling ;
- TPO-antistoffen;
- subklinische hypothyreoïdie.

Meer informatie is te vinden op: www.schildklier.nl

actueel
 • 14-9-2023 - Podcastserie Ontroostbaar geeft inzicht in impact van huilbaby

  Hoe is het om een baby te hebben die bovenmatig veel huilt? En wat kun je dan doen? De nieuwe, driedelige podcastserie Ontroostbaar biedt betrouwbare informatie. 

  Lees verder ...
 • 11-9-2023 - Geboortezorg Vakdag 2024 - Nieuwe locatie!

  Het duurt nog even, maar achter de schermen zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Geboortezorg Vakdag van 2024. Die zal niet zoals je gewend bent in februari zijn, maar in april. Ook hebben we gekozen voor een andere entourage. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...
 • 24-7-2023 - Uitstel aanlevering indicatoren Integrale geboortezorg 2022

  Zorginstituut Nederland verleent zorgaanbieders tot uiterlijk 1 mei 2024 uitstel om een deel van hun indicatoren Integrale geboortezorg aan te leveren. Het gaat om de indicatoren 1 tot en met 5, 7, 8 en 9B over verslagjaar 2022.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.204.181.91
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: