Bestellen
In samenwerking met

Kolven

Borstvoeding is de eerste voedingskeuze voor elke zuigeling. Er zijn omstandigheden waarin het niet mogelijk is dat een kind uitsluitend bij de moeder aan de borst drinkt. De eerst aangewezen vervangende voeding is dan afgekolfde melk.

Het is belangrijk dat de borsten bij het kolven zo goed mogelijk worden geleegd en dat het kolven vaak genoeg gebeurt. Een belangrijke factor bij succesvol kolven is het opwekken van een toeschietreflex (TSR), waardoor de melk actief door de borst zelf wordt uitgescheiden. Dit opwekken kan door fysieke factoren (massage van de melkklieren en stimulatie van de zenuwuiteinden in de tepelhof) en psychische factoren (waaronder emoties en geconditioneerde reflexen).
Bij het afkolven van moedermelk moet worden gestreefd naar een zo goed mogelijke imitatie van het drinken van de baby. Zorg in ieder geval voor een plezierige omgeving en dat je het als moeder zelf als plezierig ervaart.

Afkolven met de hand
Je kunt dit op ieder moment toepassen en er is geen speciaal gereedschap voor nodig, anders dan een kommetje om de melk op te vangen. Niet elke vrouw vindt afkolven met de hand plezierig en het lukt ook niet bij elke vrouw even goed.

Kolven met een hulpmiddel
Kolven zijn waarschijnlijk de meest gebruikte hulpmiddelen bij het geven van borstvoeding. In drogisterijen, apotheken en baby speciaalzaken kun je deze kopen.
Kolven zijn te verdelen in handkolven, batterij aangedreven kolven en elektrische kolven - in lichte, middelzware en zware uitvoering.
De nieuwste ontwikkeling is de computer gestuurde kolf, waarin het persoonlijke zuigritme en de vacuüm sterkte worden opgeslagen.
De kwaliteit van de kolf wordt niet alleen bepaald door het vermogen, ook het ritme en het onderbreken van de zuigkracht spelen een rol.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
100.28.0.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 32
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: