Bestellen
In samenwerking met

Babyvoeding

Elk kind heeft recht op een optimale start in het leven. Het is daarom belangrijk dat jij als professional ouders daarin ondersteunt, en rekening houdt met hun culturele achtergrond en stimuleert dat ouders hun eigen keuzes maken op grond van objectieve informatie.

Het is bekend dat goede voedingsgewoontes en het geven en krijgen van borstvoeding, zorgen voor optimale gezondheid van moeder en kind.

Als professional is het daarnaast goed te weten hoe je ouders moet informeren over andere voeding dan borstvoeding.

Het advies is om zes maanden borstvoeding te geven, en daarna zolang moeder en kind dat willen en zich daar prettig bij voelen. Een baby profiteert het meest als hij ten minste zes maanden borstvoeding krijgt, maar elke week telt.

Het kan zijn dat de moeder door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kan geven. Bijvoorbeeld als ze bepaalde medicijnen gebruikt die terechtkomen in de moedermelk en niet goed zijn voor het kind of om een andere reden geen borstvoeding kan geven, of dit niet wil, dan is flesvoeding (kunstvoeding) een betrouwbaar en veilig alternatief.

Moment van vast voedsel

Vanaf ongeveer zes maanden kan de baby aanvullend vast voedsel eten. De baby geeft zelf signalen wanneer zijn moment is dat hij hier klaar voor is. Per baby kan dit verschillen. Dit is in ieder geval wanneer de baby zelf kan zitten en zijn eigen hoofd op kan houden en wanneer zijn oog-hand-mond coördinatie op elkaar is afgestemd. Hierdoor kan de baby kijken naar het eten, het oppakken en zelf naar zijn mondje kan brengen en het zelf door kan slikken.

Vast voedsel kan zijn zachtgekookte groenten zoals pastinaak, aardappel, yam, zoete aardappel of wortel. Zacht fruit zoals bananen, avocado, perzik of meloen. 

Het is daarnaast goed om moedermelk of zuigelingenvoeding te blijven voeden, maar wacht met het geven van koemelk tot de baby een jaar oud is.

Baby’s die nog niet klaar zijn om vast voedsel te eten, zullen het eten weer naar buiten spugen, duwen met hun tong.

Vinger voedsel 

Dit is voedsel dat is gesneden in stukken zo groot als de top van je vinger. En zo groot dat de baby, die vast kan houden en erop kan kauwen. 

Scholing

Om de juiste informatie te kunnen geven en ouders op de juiste wijze te kunnen begeleiden bij het voeden van hun baby, is een juiste scholing over het voedingsbeleid de wijze van het geven van voorlichting van belang.


De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.239.170.244
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 88
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: